Pentru foarte multe persoane, stiinta asocierii intre bauturi si diferite tipuri de preparate culinare ramane o arta invaluita in mister. Exista multe arome, gusturi si detalii pe care trebuie sa le potrivesti pentru a obtine o combinatie de succes. Daca faci alegerile gresite, s-ar putea sa strici atat o bautura, cat si o mancare de calitate.
In schimb, cand gasesti combinatia potrivita, vei avea parte de o experienta senzoriala si culinara de exceptie, pe care vei dori sa o imparti cat mai curand cu cei din jur. De la aceasta regula nu face exceptie nici whisky-ul, o tarie care poate fi destul de pretentioasa atunci cand trebuie asociata cu diferite tipuri de mancare.
Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt recomandarile expertilor BeiCeVrei atunci cand vine momentul sa savurezi un pahar din bautura ta preferata la masa. Tot din acest magazin online poti comanda bauturi alcoolice de exceptie, la cel mai bun raport calitate-pret! Exploreaza oferta de produse si bucura-te de reduceri formidabile, de livrare rapida si gratuita in Bucuresti si in judetul Ilfov, dar si de multe alte avantaje pe care nu vrei sa le ratezi.
Cu ce feluri de mancare poti asocia aceasta bautura?
Despre whisky se spune ca este o bautura alcoolica cu o personalitate puternica – cu alte cuvinte, acesta are un gust unic, usor de distins, dar si o aroma tare. Astfel, specialistii recomanda ca un pahar din bautura ta preferata sa fie savurat alaturi de preparate care nu ii imita gustul, ci care il completeaza. Iata doar cateva exemple!
Preparate pe baza de carne de porc
Multe persoane aleg sa consume whisky alaturi de o portie de friptura de porc sau de carne de vanat. Cand servesti cotlete sau costite de porc, este recomandat un bourbon dulce, cum sunt cele oferite de branduri precum Hogs, Rittenhouse sau Bulleit. In schimb, friptura de porc este mult mai delicioasa alaturi de un sortiment usor, cum este Tullamore Dew.
Branza sau cascaval
Daca nu ai incercat pana acum combinatia dintre branza sau cascaval si whisky, nu ar trebui sa mai pierzi timpul! Cu aceasta asociere, este imposibil sa dai gres! Alege un brand precum Ardberg cand planuiesti sa consumi Roquefort, branza cu mucegai sau orice alt tip de branza puternic. In schimb, branzeturile fine, cum este brie, se potrivesc de minune cu o bautura cu aroma dulce, precum Glenmorangie sau Jack Daniel’s Honey.
Cei care sunt amatori de retete inedite pot folosi aceasta bautura drept ingredient pentru retete delicioase de placinte, prajituri si alte gustari pe baza de branza. Cateva exemple de mancaruri pe care le poti pregati sunt cheesecake cu miere, placinta cu mascarpone sau crema de branza.
Ciocolata
Oricine a vizitat vreodata o distilerie sau a participat la o degustare de whisky stie ca, adeseori, aceasta bautura este servita alaturi de ciocolata. Combinatia dintre amestecul de unt si cacao este de-a dreptul savuroasa alaturi de aceasta bautura tare.
Astfel, un sufleu de ciocolata, savurat alaturi de un pahar de Macallan, este o experienta nemaipomenita! De asemenea, poti consuma Glenrothes, brandul malt masterului John Ramsay, impreuna cu cateva patratele de ciocolata si vei fi cucerit instantaneu de gustul exotic al acestei combinatii!