În ultima perioadă, coroanele funerare nu mai reprezintă un element de lux la înmormântarea cuiva drag, pentru că sunt o metodă accesibilă de a-ți prezenta respectul și afecțiunea care te-au legat de persoana care tocmai ce a încetat din viață.
Nu uita de mesaj
Dacă vrei să aduci o coroană funerară, trebuie să știi că există câteva reguli de care ar fi bine să ții cont. În primul rând, discută cu personalul de la florăria de unde o comanzi despre relația dintre tine și persoana decedată, vârsta acesteia, dacă este vorba despre o femeie, un bărbat sau un copil/tânăr. De asemenea, nu uita că este nevoie ca acest articol funerar să fie însoțit și de un mesaj simplu, dar de efect, care trebuie trecut pe panglica atașată.
Respectă recomandările personalului de la firma de pompe funebre
Cel mai probabil, membrii familiei persoanei care a decedat au apelat la o firmă de pompe funebre care să se ocupe de tot ce înseamnă organizarea înmormântării. Și, printre multe servicii oferite în acele pachete funerare se află și organizarea și buna desfășurare a priveghiului. Prin urmare, respectă recomandările pe care angajații acesteia le-au avut referitor la locul de depozitare al florilor, lumânărilor sau coroanelor funerare, pentru că nu, rolul acestora nu se limitează doar la o ofertă generoasă de sicrie și atât.
Coroane diferite pentru bărbați și femei
Chiar dacă aparent sunt toate la fel, există unele deosebiri între coroanele funerare pentru femei și bărbați.
Astfel, atunci când intenționăm să alegem o coroană pentru un bărbat, aceasta trebuie să fie ceva mai simplă, formată din flori de o singură culoare. De regulă se optează pentru garoafe, dar nu este obligatoriu să alegi și tu la fel. Alte alegeri populare mai sunt crinii, trandafirii și crizantemele.
În cazul în care persoana decedată a fost o femeie, lucrurile sunt ceva mai simple, pentru că orice tip de flori se potrivesc, pentru că se știe că reprezentantele sexului frumos sunt mari iubitoare de flori. De această dată, nu se va alege o coroană simplă, ci se merge pe mixuri florale deosebite. Dacă nu știi ce să alegi, nu este nicio problemă să te sfătuiești cu angajații florăriei de unde comanzi coroana, pentru că ei au experiența necesară pentru a-ți oferi cele mai bune recomandări în acest caz.
Ce se întâmplă cu coroanele de la înmormântare
Deși nu există o regulă strictă în acest sens, tradiția spune că toate coroanele aduse la înmormântarea unei persoane vor rămâne culcate pe mormântul acesteia timp de 40 de zile. Apoi, după ce a fost efectuat parastasul de 40 de zile, acestea urmează să fie ridicate și așezate pe lângă gardul locului de veci, și pe măsură ce florile se ofilesc, să fie depuse într-un loc special destinat în acest scop de administrația cimitirului.