hota telescopica

Indirerent de timpul petrecut in bucatarie suntem cu totii de acord ca hota este un electrocasnic necesar in orice bucatarie pentru ca te scapa de mirosul de mancare si aburii ce sunt eliberati in timpul gatitului.

Singura hota care datorita formei se imbina perfect cu linia mobilierului fara sa mai iasa din decor este hota telescopica. Hota telescopica chiar daca este mai mica decat hota clasica, este la fel de eficienta, in plus ocupa mai putin spatiu datorita elementelor retractabile, astfel cand nu este folosita poate fi micsorata.

Datorita formei hotele telescopice pot fi usor incorporate intr-un dulap de bucatarie, partea de jos a hotei se extinde usor prin tragere marind suprafata de extractie.

hota telescopica buna

Hotele telescopice sunt preferate de cei cu spatii reduse in bucatarie datorita spatiului redus de montare dar si de cei care adoresc o hota cu design deosebit care are nu expune foarte mult partile metalice ale acesteia.

Cum alegi o hota telescopica potrivita nevoilor tale?

Atunci cand alegeti o hota telescopica buna primul aspect la care trebuie sa fiti atenti este forma si marimea acesteia pentru a se potrivi cu spatiul pe care il aveti disponibil in mobila de bucatarie, designul si performantele acesteia.

Hota telescopica cu evacuare
Acest model de hote sunt cele mai vandute datorita functiei de evacuare completa prin care mirosurile, aburii si grasimile sunt evacuate din locuinta la exterior printr-un tub instalat in perete. Totusi nu in toate locuintele este posibil sa facem o gaura in perete dupa bunul plac si atunci avem nevoie de solutii alternative cum ar fi hotele telescopice cu recirculare.

Hotele telescopice cu recirculare
Acest model de hote sunt mai putin folosite la noi, sunt la fel de eficiente pentru aerisirea si curatarea aerului din locuinta si pot fi instalate oriunde in bucatarie. Hotele cu functia de recirculare a aerului nu necesita tub exterior, ele retin mirosurile si grasimea cu ajutorul unui filtru special. Trebuie mentionat ca nu sunt la fel de eficiente ca hotele cu evacuare directa.

hota telescopica de calitate

Importanta filtrelor
O hota telescopica buna trebuie sa detina cele doua filtre importante, de grasime si de carbune.

Filtrul de grasime este recomandat sa fie din aluminiu sau otel inoxidabil pentru a se putea curata cat mai usor prin spalare. Exista hote cu filtru din alt tip de material care se inlocuieste, ramane la alegerea Dvs pe care il alegeti.

Filtrul de carbune este prezent doar la hotele cu recirculare, el trebuie sa retina fumul si mirosurile neplacute care se intorc in incapere. Durata de viata este ca de un an, depinde insa si cat de des este folosit.

Mai trebuie sa fiti atenti la puterea de absortie si la care firma producatoare poate oferi service si garantie.