S-ar putea sa fi auzit sau vazut unele reclame TV care promit spectatorilor noi dinti intr-o zi. Este sau nu adevarat?

Vestea buna este ca nu este un mit. Insa realitatea este ca exista o multime de planificari si vizite necesare pentru pregatirea acelei “zi speciale”.

Sistemul de ”dinti intr-o zi”, cunoscut si sub denumirea de Axiom (Anthgyr Franta) se refera, de obicei, la extractia dintilor deteriorati sau infectati, inserarea implanturilor in locul lor si plasarea coroanelor dentare intr-o singura procedura si, desigur, intr-o singura zi. Mai mult decat atat, aceasta procedura, care mai este intalnita si sub denumirea de “All on 4” sau de “All on 6”, poate fi aplicata atat pacientilor cu gingii sanatoase, cat si celor care au pierdere de masa osoasa semnificativa.

De regula, tratamentul se realizeaza de catre o echipa de stomatologi compusa dintr-un specialist in implantologie (acesta este cel care plaseaza implanturile dentare) si un specialist in chirurgie dentara restaurativa (este cel care planifica si realizeaza componentele pentru proteze, punti, etc.).

Ce trebuie sa stii despre sistemul Axiom “Dinti intr-o zi”?

Sistemul Axiom se refera la implanturi realizate cu mare precizie. Mai mult, datorita design-ului sau impresionant, cresterea masei osoase este favorizata in asa fel incat sa se evite complicatiile, cum ar fi inflamatia gingiei / osului, numita si peri-implantita. De asemenea, sistemul Axiom este cel mai rezistent tip de implant existent pe piata in ziua de azi, fiind folosit in cabinete dentare din toate colturile lumii, inclusiv in Romania. Asadar, daca vrei sa optezi pentru un asemenea sistem, nu numai ca il poti obtine la noi in tara, dar poti, de asemenea, sa realizezi intretinerea implanturilor aici.

In cazul in care pacientul necesita reconstructia intregii arcade, se vor plasa 4 implanturi pe mandibula si 6 implanturi pe maxilar, acolo unde masa osoasa este mai sanatoasa, in loc sa se plaseze cate un implant pentru fiecare dinte lipsa.

In plus, implanturile care sunt atasate in partea din spate a gurii sunt inclinate special pentru a evita sinusurile si nervul responsabil pentru sensibilitatea buzei de jos, aceasta inclinatie fiind, de asemenea, benefica pentru mecanismul de fixare a puntilor fixe, dar si pentru plasarea implanturilor mai lungi, care se insereaza mai adanc in os.

Sistemul Axiom face posibila reconstructia danturii extrem de repede si cu rezultate pe termen lung, fiind probabil cea mai buna alegere din ziua de azi pentru pacientii ce au nevoie de o lucrare stomatologica restaurativa.