oct. 13, 2017
136 Views

Ce este un certificat SSL?

Written by

SSL (HTTPS)

Certificatul SSL

Certificatul SSL (HTTPS) este prescurtarea de la Secure Sockets Layer si reprezinta un protocol de securitate online dezvoltat de Netscape in 1994.

Cum funcționeaza
Un certificat SSL cripteaza si protejeaza datele private cu caracter personal si schimbul de informatii care ar trebui sa ramana private de pe un site, cum ar fi: date bancare, adresa de mail, parole, numere de carduri de credit, etc. Practic garanteaza ca informatiile trimise catre un site nu vor fi furate sau modificate.

Aici vin cu o precizare, nu doar site-urile e-commerce au nevoie de un astfel de certificat, orice site are nevoie de un astfel de protocol de securitate deoarece prezenta unui certificat SSL pe un site a devenit obligatorie, cum asa?

Din august 2017 Google a inceput campania de avertizare pentru site-urile non-HTTPS, ei instiinteaza proprietarii de site-uri care inca folosesc vechiul protocolul nesigur HTTP, cat si utilizatorii care vor accesa site-ul vor vedea un avertisment de „site nesigur” in adresa url din browser. Care urmare a acestor campanii s-a observat ca multi utilizatori parasesc site-urile care nu sunt securizate.

Influenteaza clasamentul de cautare si SEO
Google a mentionat clar ca vor pozitiona mai bine in cautari site-urile cu criptare https. Cu alte cuvinte, daca nu ai certificat SSl instalat o sa fii serios afectat din punct de vedere SEO si nu numai.

In incheiere sper ca am reusit sa va conving ca certificatul SSL nu este un moft sau un trend, a devenit o necesitate, daca doresti sa oferi seriozitate si sa-ti pastrezi pozitia in cautari, atunci ai nevoie de un certificat SSL.

De unde cumparam?
Companiile de gazduire ofera si certificate, majoritatea ofera si instalarea gratuita. Eu de ani buni continui sa colaborez cu cei de la mxhost pentru ca au preturi bune si ofera stabilitate la toate serviciile lor, de exemplu un certificat SSL la ei incepe de la 10,99€, cu 70% reducere.

Spread the love
Article Tags:
Article Categories:
De pe internet
Testeaza produse gratuit

    Blog cu articole despre internet, social media, influencer, marketing, branding, design, business, content writing, tutoriale, stiri si review-uri produse.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *