motor diesel

Motorul diesel

Daca esti detinatorul unui auto cu motor diesel, iata cateva sfaturi care ii vor prelungi viata masinii tale.

1. Pornirea
Daca la o masina pe benzina poti pleca imediat dupa pornire la diesel este indicat sa astepti cateva secunde pana sa faci asta, este indicat sa astepti pana se sting toti martorii din bord.

Cand este frig afara este recomandat sa nu incalziti motorul pe loc, pentru ca motorul diesel nu se incalzeste in sarcina redusa, uleiul ramane gros si ungerea este ineficienta. Asteptati cu motorul la ralanti circa 10 secunde timp in care uleiul va unge motorul si turbina, dupa care puteti pleca la drum dar fara turatii ridicate (de peste 2500 rpm).

2. Motorina de calitate proasta
Principala cauza care duce la defectarea injectoarelor este motorina de calitate proasta. Din pacate la noi inca se mai gaseste la pompe motorina nefiltrata suficient care duce la depuneri in sistemul de alimentare.

3. Evita subturatia
Un motor subturat poate genera probleme serioase, in primul rand depunerile in sistemul de alimentatie sunt mult mai mari, uzezi componentele motorului si suportii acestuia.

4. Drum intins
Majoritatea folosim masinile in oras, de aici si apar o multime de probleme gen injectoare infundate, EGR infundat,filtru de particule infundat, etc. Mergeti la drum intins cel putin o data pe luna, in asa fel toate aceste piese se vor curata de la turatia mare.