5 trucuri pentru a bea mai multa apa

Uneori este destul de greu sa bei 2 litri de apa pe zi sau 1,5 litri cat ni se recomanda macar. Intre viata noastra agitata, sarcinile din viata de zi cu zi, din lipsa acestui obicei sau pur si simplu pentru ca nu ne place gustul sau mai fad, uitam uneori sa bem apa si nu tinem cont de faptul ca acest lucru poate sa aiba un impact negativ asupra felului in care ne simtim.

Cum poti bea insa mai multa apa fara ca acest lucru sa ti se para o munca de titan?

Bea un pahar de apa dimineata la trezire. Fa din asta primul lucru pe care il faci atunci cand deschizi ochii. Lasa un pahar cu apa seara la culcare pe noptiera, pentru a nu uita sa faci asta dimineata la trezire. Band un pahar cu apa pe stomacul gol, te vei bucura de o multime de beneficii, mai ales in ceea ce priveste tubul digestiv.

Adauga citrice congelate paharului tau cu apa. Foarte multe persoane nu pot sa bea apa din cauza gustului sau mult prea fad. Dar, band sucuri carbogazoase in fiecare zi, vei mari riscul de a suferi de boli cardiovasculare, de ingrasare sau de diabet. Poti da un plus de savoare apei daca adaugi in ea citrice congelate.

Bea doua pahare cu apa la fiecare masa. In acest fel, vei reusi sa reduci si apetitul si sa slabesti in acelasi timp.

Ai nevoie de o aplicatie care sa iti spuna cat ai baut intr-o zi sau sa iti aminteasca sa bei apa. Tehnologia este de partea ta. Sunt o multime de aplicatii care iti spun cand a venit vremea sa bei apa. Una dintre ele este Aqualert, care ofera un calculator al nivelului de apa de baut zilnic, bazat pe sex, greutate si nivelul de greutate al fiecarui utilizator care are si o alerta pentru a-ti aminti sa bei apa.

Ia medicamentele cu un pahar mare cu apa. In general,cand bem medicamente, le bem cu un strop de apa. Dar, daca vrei sa maresti cantitatea de apa pe care o bei zilnic, mai bine iei medicamentele cu un pahar mare cu apa.

Alte trucuri:

  • bea apa cu paiul. Vei facilita ingerarea si vei avea tendinta sa bei mai mult.
  • umple sticla cu apa sau paharul imediat ce s-au golit.
  • pentru fiecare ceasca de cafea bea un pahar cu apa.