Stiai ca dintre cele 1440 de produse alimentare protejate in UE, 4 sunt romanesti?  Scrumbia afumata este unul dintre ele, alaturi de salamul de Sibiu, magiunul de prune de Topoloveni, teleamaua de Ibanesti si novacul afumat din Tara Barsei. Un gust la fel de savuros il are cunoscuta scrumbie marinata, pregatita in mod traditional in zona Deltei Dunarii, acolo unde comunitatile au ca principala indeletnicire pescuitul.

Turistii sunt absolut fascinati de gustul autentic al pestelui salbatic preparat conform retetei care dainuie de veacuri. Pe cat de apetisant, pe atat este de sanatos, intrucat este considerat cel mai bogat peste in grasimi sanatoase, raportat la dimensiunea lui. Afla de ce aceasta scrumbie marinata este considerata cel mai sanatos peste.

 

De ce are scrumbia titlul de cel mai sanatos peste din lume

Scrumbia de Dunare si-a castigat acest renume, datorita valorii sale nutritionale, raportata la dimensiunea pe care o are. Fiind un peste mic, el este lipsit de toxine, si bogat in acizi grasimi Omega-3, vitamina A si D, calciu, proteine, fier, zinc, iod, seleniu si nu numai.

Proprietatile sale terapeutice deriva din substantele nutritive pe care le contine si care ajuta la mentinerea echilibrului organismului. Specialistii atrag atentia asupra rolului antigoagulant, antiinflamator, hipotensiv si antioxidant pe care il are consumul acestui peste, prin nivelul ridicat de acizi sanatosi Omega-3. Efectele pozitive se fac resimtite la nivelul intregului organism, de la inima si creier, pana la oase si muschi. Daca esti preocupat de mancarurile sanatoase, din farfuria ta nu ar trebui sa lipseasca scrumbia de Dunare, asortata cu o garnitura la fel de savuroasa.

 

In cate feluri poate fi preparata si care este cea mai sanatoasa varianta

Scrumbia, la fel ca orice alt peste, se poate gati sub o diversitate de forme. La gratar, la cuptor sau chiar prajita, dar si marinata si afumata. Ultimele doua variante sunt si cele mai sanatoase, si cele mai gustoase. Pestele isi pastreaza savoarea gustului autentic, iar textura se mentine intacta si frageda.

Dar secretul cu adevarat unic in preparare este reteta. Retetele autentice de marinare si afumare a scrumbiei se transmit din generatie in generatie in Delta Dunarii, acolo unde comunitatile de pescari extrag materia prima. Nu lipseste de pe masa ospaturilor pescaresti, a celor care gatesc scrumbia cu un respect deosebit fata de natura. Ingredientele sunt intotdeauna simple si naturale, iar preparatul este lipsit de ameliatori de gust, E-uri, conservanti si alte substante artificiale. Vestea buna e ca gasesti scrumbia gata preparata in comert.

 

Renumita scrumbie afumata si marinata de la Deltaica.ro, garantia gustului autentic

Deltaica.ro face parte din categoria afacerilor de familie, transmise din generatie in generatie cu o pasiune autentica si un respect deosebit fata de activitatea pe care o desfasoara. Deltaica.ro foloseste materia prima capturata de comunitatile de pescari si o prepara – cu maxim de responsabilitate – folosind cele mai vechi retete ale zonei, care nu pot fi egalate.

Nu numai turistii sunt absolut impresionati de savoarea gustului acestor preparate, ci si locuitorii tarii, care au descoperit un alt fel de gust al pestelui. Produsele sunt delicioase, dar si sanatoase, lipsite de E-uri si conservanti. Atat renumita scrumbie afumata, cat si preparatul marinat, fac parte din lista celor mai cautate produse de la Deltaica.ro. Pretul este atractiv, iar beneficiile pentru organism multiple: pune pe masa familiei tale produsele din peste preparate natural!

 

Date de contact:

Tel: 0729.995.529

E-mail: [email protected]