Protejati-va pielea impotriva radiatiilor UV

Inainte de iesi la soare, ia in considerare acest lucru: Ultraviolete (UV) radiatii nu sun prietenul tau. Expunerea la razele UVA si UVB ale soarelui pote dauna, inclusiv provoca inflamatii, deteriorarea ADN-ului, accelerarea imbatranirii pielii si cresterea riscului de cancer de piele atat melanom si nonmelanom. Creme solare sunt de ajutor, dar trebuie sa stiti ca consumul anumitor substante nutritive pot reduce de asemenea sansa de arsuri solare, minimiza imbatranirea pielii si de a reduce riscul de cancer. Ajuta la sprijinirea pielii sanatoase pe tot parcursul verii cu aceste cinci suplimente de economisire a pielii.

Vitamina C

Unul dintre cei mai buni aliati, vitamina C poate reduce inflamatia si poate ajuta la protejarea pielii de razele daunatoare ale soarelui. In plus, este o parte cruciala a sintezei de colagen, iar studiile arata completarea cu vitamina C poate minimiza ridurile, imbunatati elasticitatea si lupta semne vizibile de imbatranire. Studiile aratat ca este deosebit de eficienta la reducerea daunelor la nivelul pielii.

Vitamina E

Este cel mai abundent antioxidant solubil in grasimi gasit in pielea umana, iar studiile arata ca poate ajuta la protejarea impotriva daunelor solare, reducerea inflamatiei si incetinirea defalcarea de colagen. Deoarece vitamina E si C de lucru sinergic, o combinatie a ambelor poate fi mai eficienta la potential prevenirea deteriorarea ADN-ului si reducerea riscului de cancer de piele, iar studiile arata vitamina E si C luate impreuna poate creste cantitatea de radiatii UV necesare pentru a provoca o arsura solara.

Ceaiul verde

Este bogat in polifenoli antioxidanti, care pot ajuta la protejarea pielii de la soare legate de imbatranire, repararea deteriorarea ADN-ului si de a reduce riscul de cancer de piele atat melanom si nonmelanom. O combinatie de suplimente de ceai verde si produse topice poate fi chiar mai eficient, potential protejarea pielii de razele UV ale soarelui si, de asemenea, imbunatatirea textura si elasticitatea.

Colagenul

Cea mai abundenta proteina din piele, colagenul este responsabil pentru sustinerea structurala si promoveaza elasticitatea. Dar expunerea la UV poate provoca colagen in piele pentru a rupe in jos mai repede si inhiba productia de colagen nou, lasandu-va mai sensibile la liniile fine, riduri si sagging. Completarea cu colagen poate proteja impotriva acestei daune; intr-un studiu, subiectii care au luat colagen zilnic au aratat daune semnificativ mai putin soare la nivelul pielii lor.