Odorizantele de camera dauneaza sanatatii

Odorizantele de camera au un parfum puternic si schimba mirosul din casa ta. Le intalnim in mai toate casele, sunt folosite în mod frecvent pentru da un miros proaspat insa trebuie sa stim ca detin substante ce pot dauna sanatatii, mai ales cand sunt folosite pe termen lung.

„Odorizantele de camera actioneaza prin eliberarea unor substante chimice care mascheaza mirosurile neplacute prin prezenta parfumurilor sintetice. Ele pot fi periculoase atunci cand sunt folosite in spatii inchise, neaerisite. Contin substante chimice toxice, care pot afecta sanatatea in special a copiilor, femeilor insarcinate, adultilor cu boli preexistente si animalelor de companie” explica pentru Ziare.com dr. Liliana Grigoriu, medic primar pneumolog Metropolitan Hospital.

Colegiul American pentru Alergii, Astm şi Imunologie, a realizat studii si s-a observat ca odorizantele contin compusi organici volatili si substante chimice care favorizeaza aparitia astmului bronsic, problemelor respiratorii, dar si a iritatiilor, durerilor de cap si ametelilor.

Chiar daca odorizantele de camera sunt fabricate din substante naturale ele pot pune în pericol sanatatea ele sunt nocive pentru femei si copii in mod special. Persoanele stau mult timp in camera cu aceste substante se pot confrunta cu efecte adverse cum ar fi ameteli, greturi, varsaturi, dermatite, dar si tulburari respiratorii.

Cand este folosit un produs parfumat in casa inevitabil il inspiram, iar plamanii nostrii absorb aceste substante toxice. Astfel de compusi toxici pot fi detectati in sange, urina si tesutul adipos la aproape orice persoana.