seminte de chia

Ceea ce mancam ne influenteaza cu siguranta sanatatea si vitalitatea organismului. Intr-o perioada in care exista numeroase pareri cu privire la diferitele diete pentru o alimentatie sanatoasa, unul dintre alimentele care este recomandat de toti specialistii se refera la semintele de chia. Consumul de seminte de chia aduce foarte multe beneficii si in ceea ce urmeaza vei regasi principalele avantaje de care te poti bucura in urma consumului de chia.

Ofera satietate si sunt sursa de fibre

Consumul semintelor de chia contribuie la senzatia de satietate si prin urmare nu vei mai intampina situatii cand iti este pofta de ceva dulce sau gustari intre mese. Astfel vei oferi organismului sursele nutritive de care are nevoie si vei elimina din dieta alimentara gustarile nesanatoase. De asemenea, chia este o sursa importanta de fibre, acestea fiind foarte benefice pentru un sistem digestiv sanatos.

seminte de chia

Sunt o sursa naturala de energie

Chiar daca multa lume considera ca este nevoie sa mananci mult si foarte consistent pentru a avea energie pentru diferitele activitati zilnice, trebuie spus ca este foarte important sa consumi alimente care au un aport important de energie. Iar consumul de seminte de chia contribuie semnificativ la aportul energetic de care ai nevoie zilnic, fiind un aport de energie dintr-o sursa naturala.

Contribuie la protejarea organismului

Organismul nostru este supus zilnic diferitelor surse ce ne pot pune in pericol sanatatea. Fie ca vorbim despre surse naturale precum razele UV, fie ca vorbim despre surse artificiale de poluare, organismul nostru trebuie sa faca fata numeroaselor elemente care il pot afecta. Consumul zilnic de seminte de chia contribuie la protejarea organismului prin faptul ca sunt nutrienti extremi de puternici, dar si prin faptul ca ajuta la distrugerea radicalilor liberi.

Contribuie la cresterea masei musculare

Un alt avantaj al consumului de seminte de chia este reprezentat de aportul pe care aceste seminte il au in cresterea masei musculare si in acelasi timp la mentinerea unei greutati optime. Prin urmare, daca iti doresti sa ai rezultate in urma orelor petrecute la sala si daca vrei sa iti pastrezi o greutate corporala la care ai visat dintotdeauna, semintele de chia sunt alegerea pe care trebuie sa o incluzi in meniul zilnic.

Daca pana acum semintele de chia nu faceau parte din meniul zilnic, aceste avantaje pe care consumul de seminte de chia le aduc cu siguranta te-au convins.