iul. 27, 2019
62 Views
Comentariile sunt închise pentru Adormi greu ? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa adormi rapid

Adormi greu ? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa adormi rapid

Written by

probleme cu somnul

Cred ca tuturor ni s-a intamplat deja asta, chiar de mai multer ori, sa ne bagam in pat si sa vrem sa adormim imediat pentru ca ne asteapta o zi grea insa sa nu reusim. Asta poate fi frustrant pentru ca stii deja ca a doua zi te vei trezi greu si va nu va fi o zi usoara.

Da nu poti adormi sau in general suferi de insomnii poate fi semnul unor probleme de sanatate si cel mai bine ar fi sa consulti un specialist. Depresia, anxietatea si sindromul de stres post-traumatic, tulburarea bipolara, anxietatea generalizata, schizofrenia, angina, insuficienta cardiaca, astmul, BPOC, maladia Alzheimer, boala Parkinson, problemele musculare sau articulare, incontinenta urinara, prostata marita, sforaitul si sindromul de apnee in somn, sindromul picioarelor nelinistite, narcolepsia, somnambulismul si durerea cronica pot cauza sau agrava insomnia.

Problemele de somn poti si efecte secundare ale unor medicamente, informati-va.

Sunt insa si lucruri care depind de noi, de stilul de viata care ne pot face somnul mai usor.

Iata cate sfaturi pentru a adormi rapid.

1. In primul rand uita de telefon. Daca obisnuiesti sa stai pana tarziu la telefon sau pe calculator, cu siguranta asta este unul din motivele pentru care ai probleme de somn. Lumina albastra de la monioare sau display-uri intarzie eliberarea melatoninei, hormonul somnului, in plus nu uita ca noaptea sa il treci pe silent ca sa impiedici orice sunet sau notificări sa te trezeasca.

2. Citeste o carte. Este o metoda foarte cunoscuta, cititul seara te va face sa devii rapid somnoros. Clar vorbim despre varianta tiparita si nu despre un e-book.

3. Asculta muzica. Multe persoane reusesc sa doarma mai bine pe fundalul la o muzica ambientala sau clasica. Nu folosi playlisturile create pentru special somn de pe YouTube, risti sa fii trezit de vreo reclama.

4. Bea ceva cald. Mai ales in anotimpul friguros, o cana de ceai sau lapte cald o sa va calmeze si o va dea o senzatie de bine, de somnolenta si molesala care ajuta la somn. Evita de altfel sa consumi cafea mai ales in jumatatea a doua a zilei.

Insomnia mai poate fi cauzata de consumul de alcool sau bauturi pe baza de cofeina si inlcusiv de fumat (nicotina).

Spread the love
Article Tags:
·
Article Categories:
Sanatate
Testeaza produse gratuit

    Blog cu articole despre internet, social media, influencer, marketing, branding, design, business, content writing, tutoriale, stiri si review-uri produse.

    Comments are closed.