Papusile sunt jucarii pentru copii care au traversat timpurile. Si chiar daca jucariile traditionale sunt inlocuite din ce in ce mai mult de catre tehnologie, papusile inca mai cuceresc atat parintii ca si copiii, atat fete cat si baieti. Sunt jucarii foarte apreciate, care evolueaza odata cu ei si cu care reproduc evenimente din viata de zi cu zi.

Papusile i-au distrat pe stramosii nostri, pe bunicii nostri, pe noi si ii distreaza pe copiii nostri acum. Dar pe langa distractia si placerea pe care le procurca, papusile sunt jucarii pentru copii care au o latura pedagogica, distractiva. Deci au un rol benefic pentru buna dezvoltare a copiilor.

Papusile, la fel ca si majoritatea jucariilor traditionale, sunt indispensabile pentru buna dezvoltare a copilasilor. Mai intai, sunt cele care ii transmit puternice valori pedagogice si educative. Deoarece conceptia lor este in general, destul de simpla, acestia inteleg foarte repede cum trebuie sa se joace cu ele. Papusile permit, astfel, prin utilizarea lor, atat baietilor, cat si fetelor, sa isi dezvolte mai mult imaginatia si creativitatea.

Papusile fiind jucarii pentru copii simple, stimuleaza mai mult creativitatea fata de jocurile electronice, care inhiba creativitatea la copii. Cu papusile, copiii devin mai degraba actori decat spectatori si asigura o mai buna dezvoltare a imaginatiei.

De altfel, copiii reusesc si sa transmita anumite emotii prin intermediul papusilor. Un copil, care are nevoie de reconfort va avea tendinta sa isi mangaie papusa sau sa o ia in brate. Sau cand este manios, se va certa cu ea.

Cumpara o papusa la pret special de aici!

Copiii isi pot de asemenea, dezvolta motricitatea, dar si vocabularul gratie unei papusi. Pentru copii, papusile sunt lucruri vii. In viata afectiva a copiilor, papusile ocupa cel mai important loc. Si le transmit intreaga lor afectiune si trandrete.

Cu ajutorul papusilor, copilasii vor utiliza limbajul din viata de zi cu zi – partile corpului, senzatia de foame sau de sete, hainele, culorile, marimile sau formele. Dar papusile au si beneficii in cee ce priveste dezvoltarea lor afectiva si sociala. Ii ajuta sa isi dezvolte empatia pentru emotiile unei alte persoane si compasiunea pentru nevoile sale. De exemplu, exerseaza sa aiba grija de cei din jur atunci cand acopera un bebelus de jucarie cu patura. Sau un bebelus de jucarie mai poate ajuta un copilas sa devina un frate sau o sora mai mare.

Isi exerseaza de asemenea si bunavointa atunci cand incerca in joaca sa isi linisteasca papusa. Dar si abilitatile sociale in jocurile sale cu papusa.

Papusile- jucarii care ii ajuta pe copii sa se pregateasca pentru a deveni parinti. In calitate de parinti, copilasii reprezinta pentru noi ratiunea noastra de a fi. Suntem responsabili de ei. Oferind copilasilor o papusa sai mai multe, reprezentarea unei fiinte sau a unui personaj Disney, ii pregatim pentru acest nivel de responsabilitate.

Un veritabil suport pedagogic, papusile sunt cele care ii ajuta pe copii sa descopere lumea in mod diferit. Incep sa ii imite pa parinti si gesturile pe care le fac atunci cand au grija de ei.

Articol recomandat de catre sergadionline.ro