detector radar bun

Daca esti sofer si cateodata cand esti in criza de timp mai apesi pedala stii foarte bine cat de neplacut este cand primesti amenda pentru acest lucru. Chiar daca cu totii suntem constienti de limitele de viteza existente si suntem responsabil in trafic se intampla sa mai depasim aceste limite si de cele mai multe ori nu cu mult. Acest lucru poate fi evitat prin folosirea unui detector radar bun.

Sunt inca foarte multi soferi care au o parere gresita despre aceste aparate, nici macar nu stiu ca incepand cu data de 1 decembrie 2006 ele sunt legale. Atentie insa, sa nu le confundam cu aparatele antiradar care au ca scop bruierea semnalului radar, acelea sunt si vor ramane ilegale.

Ce este un detector de radar?
Detectorul de radar este un dispozitiv care detecteaza cu usurinta undele radio pe care un radar le emana si anunta soferul din timp de prezenta acestuia reusind astfel sa reduca viteza si sa evite sa incalce o limita legala de viteza, inclusiv amenda. De multe ori in trafic intalnim pur si simplu capcane amplasate de politisti, deci acest dispozitiv este foarte util.
Cel mai bun detector de radar
Atunci cand alegem un un detector de radar, in afara de functiile acestuia cel mai util aspect este distanta de detectie care trebuie sa fie cat mai mare astfel incat soferul sa aiba timp sa incetineasca.

Functii pe care trebuie sa le detina:

AccuSweep – O functie care permite detectia rapida.

Ecran alfa-numeric – Ecran cu display pe care se pot afisa date utile pentru evaluarea starii drumului, avertizari.

Avertizarea sonora – O functie foarte utila ce permite un condus sigur fara distrageri.

Banda de detectie – Este foarte important ca aparatul sa acopere benzile de detectie Ka, X dar si K, ideal este sa le acopere pe toate.

Distanta de detectie – Majoritatea dispozitivelor sunt modele mai vechi ce au o limita de doar 1,6 Km, o distanta mult prea mica pentru a evita amenda, alegeti un aparat care reuseste sa detecteze un radar de la o distanta mai mare, aparatele antiradar de ultima generatie ofera acest lucru.

Cel mai bun detector radar trebuie sa acopere toate benzile laser si radar, trebuie sa fie capabil sa detecteze radarul de la distante mari pentru ca soferul sa aiba timp sa incetineasca. Tineti cont de toate aceste sfaturi si specificatii dar si de producator, printre cei mai cunoscuti sunt cobra, whistler si escort.

Detector de radar, sfaturi si recomandari

Analizand bine aparatul, pretul si utilitatea lui pot spune ca este necesar. Cu ajutorul unui detector radar bun vei conduce mai linistit.