aspirator robot de calitate

Ce este un aspirator robot?
Este un aspirator cu functii inteligente, dotat cu baterie cu autonomie de pana la 2 ore, functie de reincarcare automata, auto-andocare, senzori pentru obstacole, functii de programare si filtre HEPA care ajuta foarte mult pe cei alergici.

Primul aspirator robot a fost realizat de compania iRobot si aparut pe piata in anul 2002, gama Roomba. In prezent datorita cerintei pietei sunt mai multe companii care produc propriile aspiratoare inteligente, modele care incep de la cateva sute de lei pana la cateva mii.

De ce sa alegi un aspirator robot in locul celui clasic?
In mod clar traim in era in care nimeni nu mai are timp de nimic, iar dupa dupa o zi obositoare de munca nu vad cine ar mai avea energie sa faca si curat. Aici intervin aspiratoarele robot, ele fac curat in locul nostru cat timp suntem plecati la serviciu, suna bine nu?

Este de ajuns sa vedeti o data cum functioneaza un astfel de aspirator si o sa doriti imediat sa-l inlocuiti cu cel clasic de acasa. Datorita functiei de reincarcare poate lucra multe ore pana cand toata casa este curata. Nu trebuie sa va faceti probleme pentru obiectele din casa sau pereti, aspiratorul este dotat cu margini din cauciuc si senzori pentru a ocoli orice obstacol.

Dezavantaje
Aspiratorul robot nu are puterea necesarea pentru a curata la fel de profund ca un aspirator conventional, insa ajuta foarte mult la mentinerea curateniei generale in casa, la inlaturarea prafului ce se depune pe podea, curata toate pardoselile din casa, asta inseamna ca o sa folositi mult mai rar aspiratorul clasic. Am spus toate pardoselile din casa pentru ca aspirator robot de calitate creaza o harta pentru a tine minte pe unde au trecut, asigurandu-se astfel ca nu raman suprafete neaspirate.

Alte dezavantaje ar fi ca un aspirator robot nu poate curata covoarele care au fire de par foarte lungi si nu poate cobori treptele.

aspirator robot de calitate

Care este cel mai bun aspirator robot?
In alegerea unui aspirator robot potrivit un aspect foarte important ar fi autonomia, bateria trebuie sa tina cat mai mult timp si sa aiba timp de incarcare mic.

Alte functii la care trebuie sa fiti atent atunci cand va cumparati un astfel de aspirator este optiunea de programare. Aceasta este o functie destul de utila pentru ca va puteti programa zilele si orele in care aparatul sa faca curat, indiferent daca sunteti sau nu acasa.

Functia de auto-andocare si reincarcare automata nu trebuie sa lipseasca de la un aspirator robot de calitate, la fel si senzorul de inaltime care previn caderea robotului de la inaltime, cum ar fi pe treptele scarilor.

Iata ca un aspirator robot poate fi un ajutor real in casa pentru oricine, ne ajuta sa pastram mereu curat, ajuta pe cei alergici inlaturand praful si parul de animale, mentine un mediu de viata sanatos.