Ce tip de ceas de mana alegem

Ceasuri mecanice vs ceasuri quartz

Cu toate ca in ziua de astazi putem afla ora din foarte multe surse si nu mai avem nevoie neaparat de un ceas de mana, trebuie spus ca un astfel de ceas este un accesoriu foarte important. Fie ca vorbim despre ceasurile de mana pentru dama, fie ca vorbim despre ceasurile de mana de barbati, atunci cand trebuie sa alegem ceasul de mana vom descoperi o intreaga oferta de astfel de accesorii. Desi pe piata exista foarte multe modele de ceasuri de mana, trebuie sa stii ca in functie de tipul mecanismului de functionare exista ceasuri mecanice si ceasuri quartz.

Ce trebuie sa stii despre ceasurile mecanice?

In momentul in care vorbim despre un ceas de mana mecanic vorbim despre acel tip de ceas care functioneaza prin simpla miscare a incheieturii mainii. Tot in categoria de ceasuri mecanice intra si ceasurile automatice. In cazul ceasurilor automatice nu este nevoie neaparat de miscarea mainii pentru ca acestea sa functioneze. Ceasurile automatice functioneaza pe baza unui mecanism din interiorul ceasului. Ceasurile mecanice sunt cele mai vechi ceasuri de mana si de cele mai multe ori sunt considerate adevarate bijuterii datorita maiestriei cu care acestea sunt lucrate. Un ceas mecanic este foarte rezistent, dar are dezavantajul de a nu oferi cel mai ridicat nivel de precizie in indicarea orei.

ceas de mana

Sa descoperim si ceasurile quartz!

Ceasurile care functioneaza pe baza mecanismului cu quartz sunt acele ceasuri care au la baza cristale de quartz, acestea fiind in cadrul bateriei ceasului. Un ceas de mana quartz are avantajul de a oferi o mai mare precizie in indicarea orei decat ceasurile de mana mecanice. De asemenea, faptul ca poti beneficia de un afisaj analog si digital reprezinta un alt avantaj al ceasurilor de mana de tip quartz. Un avantaj il constituie si preturile mai mici ale ceasurilor quartz comparativ cu ceasurile mecanice. Pe de alta parte, un astfel de ceas nu are o rezistenta foarte mare in timp la uzura, acesta fiind principalul dezavantaj al ceasurilor quartz.

Atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui ceas de mana ai in vedere aceste aspecte si cu siguranta vei face alegerea potrivita. Fie ca vorbim despre un brand de top in domeniul ceasurilor de mana, fie ca vorbim despre brand-uri mai putin cunoscute, majoritatea produc atat ceasuri mecanice, cat si ceasuri de tip quartz.