Alimente folosite pentru cresterea imunitatii

Cresterea imunitatii organismului este un aspect important cand vine vorba de prevenirea infectiilor. Afla acum ce alimente ar trebui sa introduci in dieta ta.

Ceaiul negru

Este bogat intr-un grup de compusi de combatere a agentilor patogeni care pot proteja impotriva unei varietati de infectii virale. Frunzele de ceai contin compusi naturali, inclusiv polifenoli, catechine si alcaloizi precum cofeina, teobromina si teofilina care protejeaza plantele impotriva agentilor patogeni invadatori precum bacterii, ciuperci si virusi. Studiile mai vechi arata ca ceaiul negru poate inhiba aproape complet infectiozitatea virusului gripal.

Ciupercile SHIITAKE

Sunt bogate in beta glucani, compusi antivirali care s-au dovedit a inhiba replicarea virala si a imbunatati functia imuna. Intr-un studiu, cei care au mancat ciuperci shiitake timp de patru saptamani au aratat o imbunatatire a imunitatii, precum si o inflamatie redusa. Alte studii arata ca ciupercile shiitake au, de asemenea, proprietati antibacteriene si antidopalgal semnificative si au protejat impotriva a 85% din drojdii, mucegaiuri si alte organisme pe care au fost testate.

Iaurtul

Contine o abundenta si o varietate de probietici care pot ajuta la combaterea infectiilor virale. Intr-o reexaminare, 28 de procese au constatat ca probioticele au avut un efect pozitiv asupra infectiilor cailor respiratorii (ITO). Alte studii au descoperit ca probioticele pot spori imunitatea cailor respiratorii, recuperarea vitezei si reduce gravitatea infectiilor respiratorii cauzate de virusul gripei.

Ghimbirul

Este folosit de mult timp in medicina traditionala pentru a trata racelile si gripa, iar studiile moderne arata ca are beneficii antivirale masurabile. Intr-un studiu, ghimbirul proaspat protejat impotriva HRSV (virusul sindromul respirator sindic uman, o cauza majora a infectiilor tractului respirator inferior) prin blocarea capacitatii virusului de a se atasa la celule si stimularea eliberarii de compusi care contribuie la combaterea infectiilor virale.

Otetul de mere

Este un alt medicament antiviral utilizat in mod traditional si o serie de studii moderne au aratat activitatea antimicrobiana a otetului de mere impotriva unei varietati de agenti patogeni. Cercetatorii sugereaza ca otetul de mere poate functiona cu o varietate de mecanisme, inclusiv proprietatile antivirale ale merelor si prezenta protioticelor care apar in timpul procesului de fermentare.

Usturoiul

Contine compusi puternici, inclusiv allicin, trisulfura de dialil si ajoen, care lupta impotriva virusilor, inclusiv a gripei, rinovirus, citomegalovirus (tip de virus herpes), herpes simplex, HIV, pneumonie virala si rotavirus. Intr-un studiu, persoanele care au luat extract de allicina intr-o perioada de 12 de saptamani aveau mult mai putine racoale decat grupul placebo, iar cei care au primit un frig s-au redresat mai repede.