Masajul este o forma extraordinara de a te relaxa sau de a trata anumite boli sau afectiuni. Exista nenumarate forme de masaj, fiecare fiind potrivita pentru a trata diferite boli sau probleme medicale atat fizice cat si psihice.

Fiecare forma de masaj are de asemenea tehnicile sale. Folosind tehnica corecta, poti trata diferite probleme. Iata ce tehnici de masaj se folosesc si care sunt beneficiile acestora.

Tehnica de masaj prin acupresura

Acupresura este o tehnica de masaj sppecifica care are ca scop eliminarea durerii si ameliorarea tensiunii muschilor, dar si imbunatatirea circulatiei sangelui si promovarea unei stari de relaxare.

Acupresura poate fi eficienta pentru ameliorarea durerilor de cap, a durerilor de spate si pentru a trata anumite conditii precum fibromialgia. tehnicile de acupresura ajuta la vindecarea tesutului moale, astfel ca recuperarea se va face mai rapid.

masaj-la-picioare

Acupresura este o tehncia de masaj manuala folosita pentru ameliorarea durerii si tensiunea muscular. Acupresura este facuta folosind degete in mod gradual, apasand pe anumite puncte cheie din jurul corpului pentru a ajuta durerea si relaxarea muschulara

Acupresura se practica prin apasarea a anumite puncte din organism. Aceste puncte sunt apasate intr-un fel in care se transmite un semnal organismului care spune ca punctul respectiv are nevoie de ajutor.

Asadar, organismul va incerca sa vindece zona respectiva trimitand mai mult sange oxigenat si nutrienti in zona respectiva, amplificand functiile in zona respectiva. Este un fel de a pacali organismul, de a-i oferi comanda sa trateze anumite zone specifice.

Cand este acupresura utilizata?

Acupresura este o tehnica de masaj folosita pentru a ajuta la recuperarae dupa ce apaar numite rani. Tesutul moale poate rezulta in formatii cicatrizance, care cresc tensiunea si durerea in zona respectiva.

Acupresura este foarte eficienta pentru descresterea tensiuinii si durerii prin reducerea tesutului cicatrizant.

Tehnica de acupresura apolica presiuni adanci in anumite zone si restrictioneaza temporar fluxul de sange. Tesutul profund aplicat pe cicatrici descombun tesutul fibros si promoveaza tesutul de fibre.

Acupresura este totodata folosita pentru a ameliora durerea. Anumit epuncte musculare sunt adesea tratate cu acupresura.

Ce beneficii are tehnica de masaj prin acupresura?

Tehnica de masaj prin acupresura ajuta la ameliorarea durerii, a tensiunii cauzate de punctele de declansare si la relaxarea tensiunilor musculare. Tensiunile musculare sunt cauzate prin contractia musculara nicand acstia snut relaxati.

O crestere a tensiunii duce la dureri puternice. Tehnica de masaj prin acupresura este recomandata pentru a ameliora aceste tensiuni.

Cresterea temperaturii si imbunatatirea fluxului de sange sunt de asemenea beneficii des intalnite de persoanele care aleg aceasta tehnica de masaj.

masaj-de-relaxare

Tehnica de masaj prin bataie si apasari

Tehnica de masaj prin bataie este o tehnica percutanta ce implica o serie de actiuni precum niste batai usoare cu pumnul strans.

Bataile specifice acestei tehnici de masaj ajuta la stimularea muschilor inaitne de exercitiu. Bataile stimulaeza fluxul de sange, cresc temperatura si imbunatatesc elasticitatea tesutului. Tehnica de masaj prin bataie poate fi folosita in mod eficient pentru a mentine muschii mai sanatosi si pentru a preveni anumite rani.

Cand este folosita tehnica de masaj prni bataie?

Tehnica de masaj prin bataie este comuna in special persoanelor care fac sport, inainte de exercitii. Aceasta tehnica stimuleaza sangele si poate induce tonusul muscular prin prepararea activitatii musculare.

Stimularea masajului prin bataie creste temperatura muschilor, imbunatatind circulatia in tesutul acestora, imbunatatind flexibilitatea, crescand astfel capacitatea de miscare si oferind un plus de energie, fiind masajul perfect pentru cei care urmeaza sa aiba parte de un exercitiu sportiv intens.

Tehnica de masaj prin bataie poate fi de asemenea utilizata ca parte a programului de antrenament. Tehnica de masaj poate ajuta la mentnierea sanatatii musculare inainte de exercitiu si poate ajuta muschii sa fie mai pregatiti pentru a fi soliciati. Prepararea este esentiala pentru a preveni ranile si loviturile.

Masajul ajuta al prevenirea sanselor de a te rani prin crsterea fluxului de sange si prin cresterea temperaturii, dar si prin cresterea elasticitatii tesutului.

Tehnicile de masaj folosite inainte de exercitiu pot ajuta la prepararea muschilor si a tesutului pentru exercitii.

Beneficiile tehnicii de masaj prin bataie

Tehnica de masaj prin bataie este eficienta pentru imbunatatirea circulatiei, pentru cresterea senzatiilor dar si pentru a maximiza performanta in timpul antrenamentului.

Miscarile rapide ala batailor stimulaeza capilzarizarea din sange, ajutand muschii sa se oxigeneze mai rapid, astfel ca organismul va obosi mai greu.

Masajul prin compresie

Compresia este o tehnica eficienta de masaj. Aceasta este folosita pe zone mari de muschi. Tehnica de compresie se aplica pe anumite zone de muschi prin strangerea si eliberarea acestora.

Cu mainile se prind muschii, se ridica in sus, dupa care se elibereaza. Aceasta tehnica de presiune asupra muschilor poate varia de la usoara la foarte profunda.

Cmpresia poate fi facuta de asemenea cu miscari usoare care pot incuraja relaxarea si stimularea sistemului nervos parasimpatic.

Cand este tehnica de masaj prin compresie utilizata?

Tehnica de masaj prin compresie ete utilizata pentrua ajuta organismul sa se relaxeze atat fizic cat si mental. Presiuni usoare sunt aplicate pe tesutul moale pentru a creste temperatura si circulatia. Crestrea temperaturii ajuta la inmuierea si alungirea musculara.

Tehnicile de compresie prin compresie pot ajuta la stimulare sistemului parasimpatic si te ajuta sa te relaxezi.

Sistemul nervos parasimpatic incurajeaza relaxarea si digestia in organism. Cand sistemul nervos parasimpatic este stimulat, hormoni precum dopamina sunt produsi pentru a oferi o stare de calm si fericire.

Tehnica de masaj cu ajutorul cupelor

Tehnica de masaj cu ajutorul cupelor este creata pe piele folosind cupe de plastic. Acestea pot fi folosite pe anumite zone din corp pentru a creste fluxul de asnge si pentru a ameliora tensinuea musculara, fascia si pentru reducerea tonusului.

Tehnica de masaj cu ajutorul cupelor este facuta cu ajutorul cupelor de maini. Prin punerea cupelor de suctiune pe corp se creeaza un vacuum partial pentru reducerea tensiunii de pe piele si a tesutului de dedesubt.

Prin crearea suctiunii si a presiuni vacuumuli, acesta poate inmuia tesutul muscular si tonul.

Masajul cu ajutorul cupelor pote ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin. Cresterea fluxului sanguin poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Tehnica de masaj cu prin apasari profunde

Tehnica de masaj prin apasari profunde este folosita facuta de-alungul fibrei musculare si poate fi facuta pe multe zone din corp. Aceasata tehnica este folosita pentru a creste elasticitatea tesutului si pentru imbunatatirea relaxarii.

Unde este folosita tehnica de masaj prin apasari profunde?

Aceasta tehnica poate fi folosita in masajul de relaxare, ajutand la cresterea temperaturii muschilor din organism si la stimularea sistemului parasimpatic. Frictiunea apicata pe piele prin apasari poate ajuta la relaxarea tesutului muscular.

Apasarile ajuta totodata la stimularae sistemului nervos. Emotiile precum anxietatea si stresul scad atnuci cand acest sistem nervos este stimulat.

De asemenea, tehnica de masja prin apasari profunde creste elasticitatea tesuturilor. Apasarile profunde au rolul de a imbunatati functiile fibrelr musculare. Prin aplicarea apasarilor profunde, fibrele pot fi intinse si alungite. O crestere a elasticitatii tesutului este importanta pentru prevenirea tensiunii si imbunatatirea flexibilitatii.

Beneficiile apasarilor profunde

Tehnica de apasari profunde este extrem de benefica pentru organism. Iata care sunt cateva din beneficiile acesteia:

 • Grabeste vindecarea
 • Scade durerea
 • Reduce infmalatiile
 • Relaxeaza

Apasarile profunde te ajuta sa te recuperezi mai rapid . Acestea sunt adesea utilizate in timpul in timpul unui masaj. MApasarile profunde pot trata muschii tensionati si pot ajuta la scaderea durerilor. Dupa ce ai suferit anumite rani, muschii pot deveni mai tensionati si e posibil sa nu mai functioneze normal. Tehnica de apasari pofunde imbunatateste circulatia si ajuta la ameliorarea acestor simptome.

Totodata, poate ajuta la scaderea durerilor. Durerea poate aparea din multe motive. Apasarile profunde pot ajuta la scaderea durerii prin intreruperea ciclului de durere, eliberarea de hormoni, eliminarea toxnielor si a deseurilor din organism, precum si imbunatatirea circulatiei.

Frictiunea masajului pe anumite zone dureroase poate interfera cu durerea simtita de creier.

Reducerea semnalelor de durere care creier poate opri durerea. Tehnica de masaj prin apasari profunde este perfecta pentru de asemenea pentru stimularea hormonilor care ofera o stare euforica, oferind o stare de bine. Endorfinele produse pot fi atat de puternice incat pot masca durerea.

Zone comune din organism care pot fi tratate cu aceasta metoda

Sunt multe zone din organism care pot fi tratate cu ajutorul acestei tehnici. Cele mai comune dintre acestea sunt:

 • Umeri
 • Partea de sus a spatelui
 • Partea de jos a spatelui
 • Coapse
 • Gambe

Tehnica de masaj prin apasari profunde poate fi facuta pe aceste zone pentru a reduce durerea si pentru a te ajuta sa te relaxezi.

Tehnica de efleuraj

Efleurajul este o tehnica de masaj extrem de cunoscuta care ajuta la relaxarea organismului si imbunatatete circulatia sangelui si a limfei. Aceasta tehnica creste tempratura muschilor si ii prepara pentru un tehnici de masaj mai viguroase. Este practic o tehnica de masaj preferata intre alte tehnici – un fel de tehnica de masaj de tranzitie.

Sistemul limfatic ingurajeaza eliminarea toxincelor din corp si mentine sanatatea organisului, asadar aceasta tehnica care imbunatateste circulatia limfei este bine venita.

Tehnica de efleuraj se aplica cu apasari usoare, comunfolosite comun pentru a incepe un tratament de masaj. Efleurajul este facut pe multe zone din corp, folosind degetele si mainile. Efleurajul creste circulatia sangelui folosind apasari lungi.

Sistemul limfatic este o parte a sistemului circulator care transporta fluidele limfatice prin organism. Tehnica de masaj efleuraj imbunatateste functiile acestui sistem.

Cum se face tehnica de masaj prin efleuraj?

Tehnica de masaj prin effleuraj poate stimula relaxarea usor. Aceasta tehnica stimuleaza sistemul nerov parasimpatic care elibereaza hormoni pozitivi si creste temperatura. Sistemul parasimpatic este responsabil pentru promovarae relaxarii si a calmului .

Tehnica de masaj prin efleuraj ajuta la reducerea stresului. Stresul apare adeseori datorita lucrurilor de zi cu zi precum jobul, viata personaal, sanatatea sau pur si simplu modul acesta intens de viata pe care il traim. In „Secolul Vitezei”, toti suntem mai stresati.

Cu ajutorul acestei tehnici, vei reusi sa te relaxezi si sa te bucuri de un masaj mai profund. Este o tehnica folosita deobicei inainte de alte tehnici si intre acestea, fiind practic o tehnica de masaj tranzitorie, care face legatura intre acestea. Cu toate astea, poate fi folosita si pe post de tehnica principala.

Tehnica de frictiune

Tehnica de masaj prin frictiune este adesea folosita pentru a trata ligamente, tendoane, fascia si muschi. Aceasta tehnica poate fi aplicata asupra structurilor tesuturilor moi sau in miscari circulare.

Frictiunea poate fi aplicata cu presiuni superficiale. Friciunea poate fi folosita pentru a creste circulatia locala si pentru a promova vindecarea.

Cand este folosita tehnica de masaj prin frictiune?

Tehnica de masaj prni frictiune ste folosita adesea dupa ce te-ai lovit. Acesta joaca un rol important in reabilitatea ranilor. Cand apare o rana, multe tesuturi moi sunt afectate. Tesuturile moi pot reduce fluxul de sange si spot deveni tari.

Intarirea tesuturilor intr-o anumita zona poate reduce flexibilitatea si poate face zona dureroasa, tensionata.

Tehnica de masaj prin frictiune este perfecta pentru a trata ciccatricile. Totoata ,este potrivita si pentru a trata durerea acuta.

Care sunt beneficiile acestei tehnici de masaj?

Unul din principalele beneficii ale acestei tehnici de masaj este faptul ca ajuta la cresterea nivelului de miscare. Este folosita pentru a trata anumite tesuturi tari. Cand aceste tesuturi sunt restrictionate, flexibilitatea scade si capacitatea de miscare este de asemenea limitata.

Tehnica de masaj prin frictiune ajuta la scaderea durerii. Cnad tesutul este tare si restrictionat, durerea creste datorita lipsei de miscare disponibila.

Frictiunea care are loc poate de trata de asemenea tesutul si ameliora durerea.

Frictiunea poate scadea durerea prin cresterea temperaturii sau a tesutului moale, poate creste flexibilitatea si poate intrerupe semnalul dureros.

Zone comune tratate cu ajutorul tehnicii de masaj prin frictiune

Exista mai multe zone din organism care pot fi tratate cu ajutorul acestei tehnici de masaj. Printre cele mai cunoscute sunt:

 • Obrajii
 • Umerii
 • Bratele
 • Mainile
 • Picioarele

Tehnica de masaj prin frcitiune poate ajuta la tratarea problemelor din aceste zone.

Concluzie

Exista multe alte tehnici de masaj, insa acestea sunt printre cele mai utilizate. Este important sa cunosti tehnicile de masaj dar mai ales motivul pentru care le alegi. Fiecare tehnica este potrivita pentru anumite zone si pentru anumite forme de masaj.

Pentru a alege tehnica de masaj care ti se potriveste, este indicat sa vorbesti cu maseorul profesionist. Asigura-te ca acesta cunoaste tot istoricul tau medical pentru a te asigura ca alege tehnica de masaj care ti se potriveste.

De asemenea, daca medicul tau de familie are cunostinte in masaj, poti merge la un consult pentru a-l intrea ce tip de masaj iti este recomandata.

In cazul in care doresti pur si simplu sa te relaxezi, vorbeste cu maseorul profesonist inainte si hotarati impreuna care este cea mai potrivita tehnica de masaj pentru tine. Succes!