ian. 6, 2019
78 Views
Comentariile sunt închise pentru Nu mai lua totul personal

Nu mai lua totul personal

Written by

Nu mai lua totul personal

Nu mai lua totul personal

Auzim deseori aceasta vorba in contexte de lucru: „Nu mai lua totul personal”  sau  „Nu o lua personal, este o afacere”. Acest lucru se aplica feedback-ului, conflictelor si negocierilor dificile, restructurarii si pierderii afacerii, precum si confruntarii cu tot felul de probleme de zi cu zi la locul de munca.

Si totusi aceasta este o idee absurda

Munca este un loc in care iti vei petrece cea mai mare parte a timpului tau de veghe, si, de fapt, cea mai mare parte a vietii tale. Si nici macar in acest caz, nu trebuie sa o iei personal. Trebuie sa accepti ideea ca cea mai mare parte a vietii tale este de la douazeci la saizeci de ani, iar in acest caz, nu trebuie sa mai iei totul personal. In timp vei intelege pe deplin ca  fara a lua niste lucruri ca pe ceva personal,  esti protejat mai bine in conditiile de munca, lucru care poate fi adesea o sarcina dificila, dar totusi exista avantaje pentru a face munca, conducerea si cooperarea mai personale.

Prima se refera la succesul si bunastarea la locul de munca. Ia-ti un moment si gandeste-te la oamenii care crezi ca te inspira si au succes. Probabil, accepta munca lor ca pe ceva in totul personal. Dezavantajul celor care nu iau totul ca pe ceva personal, si care depersonalizeaza munca lor,  nu sunt cei cu care este placut sa lucrezi. Experienta ta, prin urmare, indica faptul ca succesul se datoreaza faptului ca munca trebuie luata personal.

Dar nu este vorba numai despre nuante si psihologie personala. Este vorba si de rezultatele reale ale afacerii. Ia in considerare relatia dintre angajamentul angajatului si performanta afacerii. Care este interesul, daca nu se ia nimic personal ? Si atunci cand iei in considerare interesul scazut la locul de munca, devine clar ca, daca nu iei nimic personal,  poti avea pierderi reale.

„Nu mai lua totul personal” subliniaza numeroase scandaluri corporative, de la deturnare de fonduri si frauda, la aspecte legate de siguranta muncii si de mediu. Acest lucru se intampla atunci cand liderii si echipele abordeaza  un concept lipsit de sens, cum ar fi „nu e nimic personal, e vorba de afaceri“,  pentru a scapa de responsabilitati, ca de exemplu,  subiecte sociale si custozi ai bunastarii angajatilor, clientilor si comunitatilor.

Din aceste motive, pare clar ca, daca vrei sa iti indeplinesti responsabilitatile si angajamentele ca lider si sa realizezi potentialul tau de lider, trebuie sa iei lucrurile personal. Pur si simplu, munca inumana si impersonala, este probabil ideala pentru o gama larga de parti interesate.

Spread the love
Article Categories:
Lifestyle
Testeaza produse gratuit

    Blog cu articole despre internet, social media, influencer, marketing, branding, design, business, content writing, tutoriale, stiri si review-uri produse.

    Comments are closed.