Cum ii afecteaza cofeina pe copii

Multe dintre produsele alimentare si bauturile dupa care copiii si adolescentii tanjesc au cofeina in ele. Puteti gasi cofeina in sifon, bauturi energizante, si bomboane de ciocolata-chiar si cacao fierbinte. In cazul in care acestea sunt unele dintre preferatele copilului dumneavoastra, el sau ea ar putea fi consumatoare de cofeina mai mult decat crezi.

Aproximativ 73 la suta dintre copii consuma cofeina pe orice zi, in functie de Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC). Asta e aproximativ 3 din 4 copii care au in mod regulat cofeina. Majoritatea acestor copii isi iau cofeina din suc. Dar aportul de soda este in declin, spune CDC. Acesta este inlocuit cu bauturi energizante si cafea.

Cofeina este un stimulent, mai mult decat atat, este un medicament. Acesta este definit ca un medicament, deoarece are un efect fiziologic asupra organismului. Acest lucru inseamna ca are impact asupra modului in care functioneaza corpul. In acest caz, stimuleaza sistemul nervos central. La adulti, acest lucru inseamna ca te poate face mai alert, chiar iti poate oferi mai multa energie. La copii, cofeina poate creste tensiunea arteriala si interfera cu somnul. Aceasta poate face copiii mai putin constienti de a fi obosit. Aceasta poate afecta starea lor de spirit si de a face anxietate mai rau. Ele pot suferi chiar dureri de cap de retragere cofeina.

Nu se cunosc multe despre modul in care cafeina afecteaza creierul in curs de dezvoltare al unui copil. Dar copiii pot fi sensibili la efectele cafeinei.

Cafeina ascunsa

Sucul, cafeaua, bauturile energizante si ciocolata contin cofeina. Ceea ce este posibil sa nu stiti este ca cofeina este uneori ascunse in alte alimente si bauturi. Nici macar nu-l vei gasi pe eticheta deoarece cofeina nu este un nutrient, producatorii de alimente nu sunt necesare pentru a lista pe eticheta produselor alimentare.

Iata cateva exemple de alimente si bauturi in cazul in care cofeina poate fi ascuns:
– Iaurt
– Inghetata
– Cafea decofeinizata
– Batoane proteice
– Sucuri aromate

Este dificil sa evitam complet cofeina, insa cu putina atentie se poate minimiza cantitatea de cofeina pe care copilul tau o consuma in fiecare zi. Un bun inceput este de a incerca sa elimine sifon din dieta copilului dumneavoastra. In cazul in care copilul dumneavoastra bea o multime de sifon, poate fi necesar sa inceapa incet. Incepeti prin limitarea numarului de sucuri copilul dumneavoastra bauturi pana cand veti ajunge la zero. In schimb, oferiti copilului apa sau lapte de baut. Acestea sunt doua dintre cele mai bune bauturi pentru copii. In cazul in care copilul dumneavoastra este activ, rezista nevoia de a oferi el sau ea bauturi sportive.

Acesta poate fi mai dificil de a convinge adolescenti pentru a limita bauturile lor la lapte si apa. Adolescentul tau se poate plange de care au nevoie de energie stimula cofeina prevede. Daca da, incurajati-i sa-si exercite. De lucru afara poate provoca adolescentul sa doarma mai bine si au mai multa energie.