Ai probleme cu auzul, dar inca nu ai un diagnostic clar din partea unui medic? Atunci trebuie sa stii care sunt cele mai importante analize si teste, pe care trebuie sa le faci pentru a descoperi care este starea ta de sanatate.

De exemplu, e posibil ca doctorul sa-ti recomande sa faci o timpanograma. Daca vrei sa stii care sunt si celelalte studii, citeste randurile de mai jos!

Timpanograma – ce este?

Timpanogramele sunt investigatiile de care ai nevoie pentru a descoperi cat de grava este boala de care suferi la nivelul urechii. Mai mult, cu ajutorul acestor analize poti masura si gradul de hipoacuzie de la nivelul urechii inerne, in cazul in care nu ai afectiuni in cadrul urechii medii. Testele se realizeaza foarte usor, cu ajutorul unor sonde. Acestea pompeaza aer la o presiune bine stabilita si, in acelasi timp inregistreaza sub forma unor grafice care sunt rezultatele.

In urma unei timpanograme poti descoperi daca suferi de otita, de otoscleroza, blocaje sau alte tipuri de afectiuni de la nivelul lantului osciular. Nu trebuie sa-ti faci griji, intrucat procedura nu este una dureroasa si dureaza foarte putin!

Examen audiometric

Examenul audiometric te poate ajuta si el sa descoperi cat de afectata iti este una dintre urechi. Testul trebuie neaparat sa fie realizat intr-un mediu fara zgomot. Ai grija sa urmezi toate sfaturile pe care ti le da medicul inainte sa incepi examenul. De exemplu, este important sa stai nemiscat si sa astepti pana cand ti se spune ca te poti ridica. Daca este nevoie, raspunde la intrebarile doctorului atunci cand te intreaba ceva, pentru ca astfel il ajuti sa obtina rezultatele dorite cat mai usor!

Audiograme

Pe lista analizelor cu ajutorul carora mai poti afla informatii esentiale despre sanatatea urechii se numara si audiogramele. Este vorba despre grafice care indica plaja de sunete pe care o auzi la diferite frecvente. Atunci cand curba obtinuta este mai apropiata de partea superioara a graficului, inseamna ca auzul tau este unul ecelent. La pol opus, curba orientate spre partea inferioara a graficului indica faptul ca piezi foarte usor cateva grade la nivelul auzului si, cel mai probabil vei avea nevoie de un aparat auditiv pentru a-ti recapata posibilitatea de a auzi in conditii optime.

Fa-ti teste auditive numai la indicatiile doctorului!

Chiar daca ai putea considera ca esti deja pregatit sa faci un test auditiv sau altul, doar pentru ca stii ce variante ai la dispozitie, nu te grabi! Mergi la un consult la un medic de specialitate, care, dupa ce iti verifica starea de sanatate iti poate indica analizele si testele care iti sunt necesare. Ulterior este bine sa iti aloci suficient timp pentru a merge intr-un laborator, acolo unde trebuie sa tii cont de sfaturile pe care le primesti.

Ce avantaje ai atunci cand porti un aparat auditiv?

Daca in urma rezultatelor obtinute la analize, medicul iti recomanda sa porti un aparat auditiv, cauta cel mai bun model pentru tine! Astfel vei putea comunica fara probleme cu cei din jur, iar viata ta sociala se va imbunatati considerabil. Mai mult, dispozitivele medicale moderne sunt concepute astfel incat sa fie usor de montat, dar si de intretinut pe termen lung!

Indiferent daca ai nevoie de o audiograma sau de alte teste auditive, important este sa ramai calm, sa asculti bine ce iti spune medicul si sa astepti cu incredere rezultatele. Avand in vedere modul care tehnologia a evoluat, ai la dispozitie numeroase tipuri de aparate auditive din care poti alege, iar astfel te vei bucura de o viata normala! Apeleaza la WeSound.ro, iar astfel poti investi atat in produsele, cat si in serviciile de care ai nevoie!

Date de contact:

E-mail:

[email protected]
[email protected]
[email protected]

Telefon: +4031/4205378