Diverse

Importanta igienizarii si mentinerii aerului conditionat curat

aer conditionat

Curatarea si igienizarea unui aer conditionat periodic asigura un aer mai curat, lipsit de mirosuri neplacute si fara bacterii periculoase care pot dauna sanatatii dumneavoastra. Pe langa toate acestea, este important de mentionat faptul ca procesul de curatare ajuta la economisirea energiei electrice si la prelungirea duratei de viata al acestuia.

Curatarea nu este deloc grea si se realizeaza in 2 pasi foarte simpli. In primul rand trebuie scos din priza din motive de siguranta dupa care se curata de praf masca, filtrul, turbina, condensatorul, tava de condens. Numai daca este necesar se inlocuieste sau completeaza cu freon.

Igienizarea aerului conditionat

De ce este necesara curatarea aerului conditionat si pastrarea lui curata? Foarte simplu. Acesta este destinat confortului dumneavoastra. Totusi, daca filtrele sunt impanzite de bacterii calitatea aerului si sanatatea sunt puse in pericol. Din acest motiv este recomandata o curatare si igienizare perioadica; pentru ca aceste microorganisme sa nu ajunga peste tot in casa. De asemenea, acest proces asigura o mai buna functionare a aerului conditionat in timp.

Cel mai indicat este sa apelati la o firma profesionista si acreditata pentru a realiza curatarea/igienizarea dispozitivului. Daca acest lucru il realizati dumneavoastra sau un amator care nu are experienta, pot aparea probleme de functionarea sau chiar defectarea aparatului.

aer conditionat

Importanta igienizarii

Care sunt efectele daca aparatul de aer conditionat nu este curatat periodic? Ei bine, trebuie sa stiti ca sunt destul de multe si negative asupra sanatatii. Din cauza bacteriilor care se acumuleaza si a particulelor de praf pot aparea afectiuni si boli precum: crize de astm, bronsita, viroze sau altele care pot duce la probleme respiratorii cronice.

In cazul in care aparatul de aer conditionat a stat o perioada mai lunga de timp fara sa fie folosit, este puternic recomandat ca acesta sa fie curatat inainte de pornire. Cantitatea de praf si bacterii depusa in interiroul filtrelor si al celorlalte compomente este considerabil mai mare si mai periculoasa pentru sanatatate.

Daca totusi doriti sa efectuati o curatare de rutina fara a apela la serviciile profesionale a unei firme specializate, desi nu este recomandat, gasiti in diverse magazine si pe site-uri online solutii speciale pentru acest lucru.

In concluzie, pentru a mentine aerul conditionat cat mai curat si igienic posibil este recomandat sa-l curatati/igienizati periodic. Daca nu faceti acest lucru exista sanse mari ca sanatatea dumneavoastra sa fie pusa in pericol din cauza bacteriilor care se aduna si care pot cauza boli respiratorii.

Articol recomandat de topreviewuri.com.

Cum formam o legatura frumoasa intre parinte si copil
Ce inseamna DTV la televizor?
Spread the love

Articole asemanatoare

 

No Comments

    Leave a Reply