legatura frumoasa intre parinte si copil

Relatia intre un parinte si copilul sau este cea mai importante dintre relatiile care se pot forma intre oameni. Este o legatura definitiva care ar trebui sa fie stransa si plina de iubire. Nimic pe lumea asta nu se compara cu o relatie bazata pe sinceritate, pe respect si pe iubire.

Ca relatia sa fie una cat mai reusita tu ca parintre trebuie sa faci foarte multe eforturi. Este foarte important ca atat tu cat si copilul tau sa va constientizati pozitiile si sa va stiti limitele.

Ca adolescent trebuie sa incerci sa te controlezi si sa spui Nu tentatiilor. Anturajul te poate strica mai mult decat ti-ai da seama.

Parintele trebuie sa isi verifice constant copilul si sa se asigure ca acesta este in siguranta. Cu toate astea nu trebuie sa il sufoce si sa ii urmareasca fiecare pas. Adolescentul trebuie sa aiba incredere in fortele propria dar sa se increada si in parintii lui care stiu ce este cel mai bine pentru el.

Parintele are foarte multe responsabilitati , griji si ii doreste sa pastreze un anumit echilibru in familie. Mai ales ca parintii sunt cei care isi conduc copii pe drumul vietii. Acestia trebuie sa se asigure intotdeauna sa isi sfatuiesc copii numai de bine si ca le sunt alaturi acestora atat la bine cat si la greu.

A fi parinte nu este deloc usor. Raspunzi pentru copilul tau si trebuie sa te asiguri ca acesta va fi un om de baza in societate. Un bun parinte se implica in viata copilului sau si il intereseaza tot ce se intampla cu acesta. Trebuie sa ii cunoasca prietenii si sa vada in ce cercuri se invarte copilul lui.

Este foarte important sa comunici foarte bine cu copilul tau si sa existe intelegere si sinceritate intre voi. Vei vedea ca o relatie frumoasa se construieste pe asta. Copilul tau trebuie sa aiba parte de libertatea de care are nevoie. Acesta trebuie sa poata face tot ce isi doreste in limitele normale. Daca va fi apropiat de tine atunci iti va spune care sunt toate planurile sale.