Desi foarte multi oameni confunda excavatoarele cu buldoexcavatoarele, diferentele dintre cele doua tipuri de masini sunt destul de mari. Buldoexcavatoarele sunt mai mici si sunt folosite, adesea, pentru excavatii de dimensiuni reduse. Acestea sunt formate din sasiu, cabina si un brat de incarcare dotat cu incarcator frontal si pe langa marime, se evientiaza de excavatoare prin rotatia de 200 de grade spre partile laterale.

Care sunt specificatiile care conteaza la un buldoexcavator?

  1. Greutatea. Greutatea utilajului poate conta foarte mult atunci cand vine vorba despre stabilitatea pe care o are buldoexcavatorul sau tonajul pe care il suporta. O greutate normala pentru un astfel de utilaj este cuprinsa intre 6 si 12 tone.
  2. Adancimea la care poate sa sape. Este o alta specificatie importanta. Cel mai adesea, adancimea de sapare a unui buldoexcavator este de 2-5 metri sau chiar mai mult, in anumite cazuri.
  3. Tipul bratului.  Bratul poate sa fie fix sau telescopic. Cel mai adesea insa, se folosesc bratele telescopice, care suntmult mai usor de controlat si ofera o foarte buna flexibilitate atunci cand se manevreaza materialele. Cu un brat telescopic bine gandit se poate obtine inclusiv o adancime de sapare mai mare;
  4. Capacitatea de incarcare frontala. Este specificatia care da eficienta in manipularea materialelor. Capacitatea majoritatii buldoexcavatoarelor variaza intre 1 m3 si 1.5 m3.
  5. Tipul rotilor. Nu in ultimul rand, conteaza tipul rotilor. Exista buldoexcavatoare cu roti inegale ( cele din fata sunt mai mici decat cele din spate) si buldoexcavatoare cu roti egale.

De ce sa iti cumperi un buldoexcavator?

Daca lucrezi in constructii sau pur si simplu locuiesti undeva la tara unde apar mereu diverse solicitari ce nu pot fi realizate cu mana libera, un buldoexcavator poate fi o solutie excelenta. Acesta te ajuta sa sapi sau sa compactezi terenul, este foarte util autnci cand ai nevoie de o demolare si este un instrument excelent pentru manipularea elementelor mari, cum ar fi bustenii. De asemenea, este un utilaj excelent pentru deszapezire sau reciclare asfalt.

Pentru o eficienta cat mai mare, buldoexcavatoarele pot fi folosite cu diverse accesorii, cum ar fi cupele de taluzare, graiferele, placile de compactare, cositoarele, maturile stradale, frezele de asfalt, etc.

Cu o sarcina mare de lucru, posibilitatea de a lucra la distante mari gratie bratului si flexibilitate in ceea ce priveste accesoriile, este unul dintre cele mai importante utilaje de constructii.