Fiecare parinte doreste sa isi faca fericit copilul, iar atunci cand exista o ocazie speciala, cum ar fi ziua de nastere a prichindelului sau Craciunul, este dispus sa investeasca o suma ceva mai mare pentru a cumpara acea jucarie wow dupa care micutul tanjeste de ceva timp.

Unele dintre cele mai iubite si populare jucarii din zilele noastre, pe care cei mai multi dintre cei mici au avut oportunitatea de a le incerca in spatiile publice de joaca sau in parcuri, sunt micutele motociclete pentru copii.

Daca vrei sa ii faci o super surpriza micutului tau cumparandu-i o astfel de jucarie, insa nu stii care ar putea fi cel mai potrivit tip pentru varsta si personalitatea lui, informatiile din randurile de mai jos iti vor fi de folos.

Siguranta este cea mai importanta.

Este primul aspect la care ar trebui sa te gandesti cand cauti motocicleta potrivita pentru copilul tau. De aceea, iti recomandam sa cauti doar acele motociclete care sunt marcate cu simbolul CE, acesta atestand faptul ca produsul a fost fabricat pentru piata din Europa si ca respecta toate normele de siguranta prevazute de Directiva legata de Siguranta Jucariilor 2009/48/EC. Cumparand un astfel de produs, stii ca ai intrat in posesia unei motociclete confectionate din materiale de inalta calitate, care nu contine substante toxice si care nu emana vapori nocivi pentru copilul tau.

Daca micutul tau este prescolar, iti recomandam o motocicleta care sa aiba viteza de deplasare maxima de 12 km/h si care sa poata fi controlata si cu o telecomanda.

Motocicletele de echilibru sunt cele mai bune pentru incepatori.

Cea mai simpla optiune pentru copiii care nu au mai urcat niciodata pe o motocicleta este motocicleta de echilibru. Aceasta este, de regula, fabricata din plastic, are roti tot din plastic, asadar este usoara si rezistenta la cazaturi. In comparatie cu bicicleta de echilibru, motocicleta de echilibru are capacitatea de a se mentine in pozitie verticala chiar si atunci cand nu este tinuta de catre copil.

Varsta copilului este importanta.

Dupa cum am mai spus, cele mai bune motociclete pentru prichindei sunt cele de echilibru. Daca, insa, copilul are mai mult de 4 ani, el poate sa conduca si o motocicleta electrica, aceasta neavand insa o stabilitate la fel de mare.

In cele din urma, nu uita de echipamentul de protectie! Purtarea castii de protectie este cea mai importanta, aceasta prevenind ranile din zona capului ce pot fi provocate de eventualele cazaturi.