Dupa esecul din windows 8 cu afisarea meniului Start in ecranul de pornire, windows 10 a reintrodus clasicul meniu Start, incercand sa imbine meniul clasic Start cu cel live din windows 8. Asta pentru ca au fost multi utilizatori care au preferat interfata de pornire a ecranului live complet in full screen, in stilul windows 8. Daca si tu te afli printre ei, iata cum poti avea in windows 10 meniul Start in full screen:

Din Start alegi Settings > Personalization

cum folosim Start menu in full screen

In setarile Personalization click pe Start ( este in stanga jos ) apoi alegeti Use Start full screen

windows 10 start folosit in full-screen

Activati Use Start full screen si inchideti pagina cu setarile. Dupa aceasta modificare nu va fi nevoie de restart. Acum pentru a accesa meniul apasati butonul Start sau apasati tasta Windows de pe tastatura si in loc sa se deschida meniul din coltul din stanga, acum va fi pe tot ecranul.

full-screen-start-menu

Meniul Start pe ecran complet este recomandat celor care detin si folosesc un ecran tactil. In acest format va ofera mai mult spatiu pe ecran pentru pictograme si alte aplicatii din meniul Start.

Pentru a reveni la setarile initiale, mergeti Settings > Personalization > Start si debifati optiunea Use Start full screen.