
Atunci cand te confrunti cu problema dintilor lipsa, ai la indemana mai multe solutii. Printre ele se afla o proteza dentara mobila sau una fixa, dar si un implant dentar, un tratament inovator recomandat de specialistii din cadrul clinicii dentalexcellence.ro. Cu toate ca orice medic stomatolog va spune ca acesta din urma reprezinta, din toate punctele de vedere, cea mai buna solutie, circula inca diferite mituri care contrazic aceasta afirmatie. Este, oare, vreunul dintre ele adevarat?
Inserarea este dureroasa?
Mult timp, vizitele la dentist au fost asociate cu durerea. Progresul tehnologic tot mai rapid si buna pregatire a medicilor stomatologi au facut insa ca, de mai multi ani, senzatiile neplacute sa dispara in totalitate, atunci cand vizitezi un cabinet stomatologic.
In realitate, anestezia previne aparitia durerii in etapa de inserare a unui implant dentar. Ulterior, la cateva ore dupa aceasta procedura, este posibil sa apara un mic disconfort, asemanator cu cel resimtit dupa extractia unui dinte. Acesta poate fi usor controlat chiar si de catre persoanele mai sensibile, cu ajutorul unor medicamente prescrise de medic.
Si asta e totul. Nici vorba de dureri insuportabile sau intinse pe o durata indelungata de timp! Mitul durerii resimtite este, astfel, in totalitate contrazis de realitate.
Procedura dureaza mult?
Un alt mit destul de raspandit sustine ca aceasta procedura este una care necesita o perioada indelungata de timp. El este partial adevarat, cu o mentiune extrem de importanta: rezultatele obtinute sunt, la randul lor, durabile. Un implant dentar poate fi folosit mai multe decenii, uneori chiar intreaga viata!
Lucrurile au nevoie de timp, deoarece, dupa interventia chirurgicala de inserare, incepe procesul de osteointegrare. Asta inseamna ca un implant dentar, care este biocompatibil cu osul maxilarului, are nevoie de timp pentru a se integra complet si corespunzator. Adica exact cum este mai bine pentru sanatatea intregului organism.
Aceasta etapa nu produce nici cel mai mic disconfort pentru pacient. Dimpotriva, acesta isi poate relua fara probleme activitatile obisnuite, imediat dupa incheierea interventiei chirurgicale. E suficient ca, dupa aceea, sa aiba o igiena dentara corespunzatoare, tinand cont de sfaturile medicului.
Concret, in cea mai mare parte a cazurilor, e nevoie sa treaca 3 pana la 4 luni intre momentul inserarii si cel al atasarii dintelui. In cazul in care mai intai e necesara extractia dintelui bolnav, mai intai se asteapta 2-3 luni pana la vindecarea completa a locului, dupa care se trece la procedura obisnuita.
Tratamentul e chiar atat de scump?
Multi spun ca tratamentul cu implant dentar este foarte scump, insa pretul poate sa varieze, in functie de tehnologia folosita. La clinica Dental Excellence, sunt disponibile implanturile INNO, produse in Coreea de Sud, in colaborare cu institute de cercetare din lumea intreaga. Costul este de 1 845 de lei, redus de la 2 050 de lei. O alta varianta sunt implanturile Bredent, produse in Germania si realizate din titan pur. Pretul este de 2 151 de lei, redus de la 2 390 de lei. Pentru fiecare varianta, este posibila plata in rate.
La evaluarea pretului, trebuie tinut cont si de numeroasele beneficii aduse de aceasta procedura. Durata de viata este de 20-25 de ani, uneori chiar mai indelungata. Dintii invecinati sunt si ei salvati, fiind stopat procesul periculos al migrarii acestora. De asemenea, solutia este cea mai apropiata de dintii naturali, atat din punctul de vedere al formei si materialelor folosite, cat si al aspectului.