Daca locuiesti in apropierea unui centru urban, dar nu dispui de alimentarea la gazele naturale, trebuie sa stii ca exista solutii foarte eficiente pentru incalzire. Iti poti asigura confortul termic in locuinta cu un termosemineu performant.

Cum stii pe care sa il alegi? Ei bine, in ajutor iti venim cu o lista a celor mai importante 4 criterii pe care trebuie sa le ai in vedere, daca iti doresti o buna investitie pe termen lung. Nu uita ca alegerea trebuie sa tina cont, punctual, de nevoile tale personalizate. Tine cont de necesitatile spatiului in care locuiesti, pentru a iti aisgura randamentul termic si autonomia necesare pentru casa ta.

 

Alege combustibilul

Ai la dispozitie 3 optiuni din care poti sa alegi: lemn, carbune sau peleti. Atunci cand cumperi un astfel de focar tip centrala, trebuie sa te gandesti care este materialul de care poti sa dispui cu usurinta. Nu poti sa te razgandesti intre timp, ci esti obligat sa respecti cerintele producatorului. Daca vei folosi alt tip de combustibil decat cel recomandat, vei pune in pericol functionarea intregii instalatii. Mai mult, trebuie sa stii exact ce tip de peleti sunt recomandati, daca vei opta pentru acest tip de combustibil. Intotdeauna intereseaza-te, in detaliu, care sunt cerintele producatorului. Discuta direct cu specialistii din magazine.

 

Tine cont de puterea de incalzire a termosemineului

Nu uita ca, dincolo de pret, combustibil si design, scopul pentru care cumperi un termosemineu este sa iti asiguri confortul termic. Acest sistem de incalzire trebuie sa iti poata genera suficient de multa caldura pentru intreaga locuinta. Este important sa stii exact care sunt dimensiunile spatiului in care locuiesti, si care este puterea focarului tip centrala, atunci cand lucreaza la capacitatea sa maxima. Exista recomandari in acest sens, modele cu diferite valori exprimate in kilowati, adecvate pentru fiecare tip de spatiu. Daca nu poti sa interpretezi acele valori, consulta-te cu echipa din cadrul magazinului de unde faci achizitia.

 

Alege clasa de eficienta si randamentul termosemineului

Clasa de eficienta este un alt criteriu relevant in achizitia unui focar tip centrala. Chiar daca multi dintre vanzatori nu o scot in fata, este foarte indicat sa tii cont de aceasta informatie inainte de a scoate banii din buzunar. Pe termen lung, trebuie sa economisesti cat de mult posibil, iar o instalatie de incalzire cu o clasa de eficienta A te va ajuta in acest sens. Chiar daca pretul de achizitie este usor mai crescut pentru un termosemineu cu o clasa de eficienta A, modelul iti va asigura o amortizare a costurilor pe viitor. Clasele urmatoare nu sunt recomandate tocmai din acest punct de vedere – tine cont de acest aspect esential.

 

Cumpara dintr-un magazin de incredere: prinde ofertele de la Seminee-expert.ro

Iti recomandam sa cumperi un termosemineu cu o garantie de minim 5 ani, dar acest lucru nu este un avantaj asigurat de orice mediu de achizitie. Seminee-expert.ro il ofera, la pachet cu alte mari beneficii.

Pe toata perioada celor 5 ani de garantie, echipa acestui magazin de top din Romania iti asigura si serviciile de mentenanta a termosemineului. Seminee-expert.ro este unic importator al celor mai mari branduri de seminee si termoseminee din Europa. Vei gasi in acest mediu de achizitie si sobe, cosuri de fum de ultima generatie, materiale izolatoare si alte accesorii indispensabile pentru montajul sistemelor de incalzire.