Din cand in cand, orice incapere are nevoie de o reinprospatare. Daca iti doresti o camera proaspata si frumos colorata, un prim lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este vopsirea peretilor. NU este un proces greu, mai ales ca poti folosi un pistol de vopsit care este foarte rapid, insa poate sa necesite destul de multa atentie.

Daca vrei ca rezultatul sa fie unul cat se poate de ok, iata cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru vopsirea corecta:

  1. Asigura-te ca zona pe care vrei sa o zugravesti este in foarte buna stare. Asta inseamna ca nu trebuie sa aiba mucegai sau denivelari.
  2. Corecteaza micile fisuri. De-a lungul timpului toti peretii dezvolta mici fisuri. Acestea trebuie sa fie astupate cu o tencuiala, dupa care trebuie sa fie slefuite cu hartie abraziva. Daca sunt foarte mici, trebuie sa fie despicate cu o unealta cu varf ascutit pentru a face loc ipsosului.
  3. Scapa de mucegai. Uneori, din cauza umezelii mucegaiul poate sa patrunda in perete. Poti scapa de el cu o solutie pe baza de clor si apa sau cu o solutie speciala, achizitionata din magazin.
  4. Incepe intotdeauna cu tavanul. Atunci cand incepi sa vopsesti, tavanul este cel cu care trebuie sa incepi. Este cat se poate de normal, intrucat eventualele scurgeri vor putea fi corectate usor;
  5. Protejeaza pardoseala cu o folie sau cu o banda adeziva, pentru a evita picurii de vopsea. Oricat de atent ai fi, sansele de a nu pata parchetul cu vopsea sunt minime atunci cand acesta nu este protejat;

Cel mai rapid mod in care poti vopsi este cu un pistol de vopsit, insa daca iti place aceasta activitate, o poti su cu ajutorul pensulei sau cu trafaletul. Acestea implica ceva mai multa indemanare, insa rezultatele pot fi excelente.

Daca vrei un pistol de vopsit de buna calitate, cei de la pistoaledevopsit.ro iti ofera cateva optiuni foarte interesante pe care le poti lua in considerare pentru vopsirea incaperilor sau pentru vopsirea gardurilor si a altor elemente din casa.