seminee

Semineul poate schimba radical o casa, prin farmecul sau o face mai primitoare si creeaza o ambianta mai calduroasa, de poveste. Si vorbind de povesti, cred nu exista o poveste mai romantica decat aceea in care exista un semineu.

Oricine si-ar dori un semineu in livingul sau, creand astfel o atmosfera placuta si calduroasa exact ca in filmele de Craciun in care stai impreuna cu familia sau cu prietenii la vin fiert in jurul semineului bucurandu-va de caldura pe care acesta o emana.

Daca pana acum locul unul semineu era numai intr-o casa mare si costa destul de mult, de acum un semineu pe colt este mult mai accesibil multumita site-urilor ca semineulcasei.ro care ne dau posibilitatea de a cumpara un semineu bun cu un buget rezonabil, indiferent de tipul de locuinta in care va fi folosit.

semineu pe lemne

Ce este semineul?

Semineul are un rol dublu in locuinta ta, decorativ si de incalzire. Semineul datorita optiunilor de design, poate fi integrat in orice stil de amenajare rustic, modern sau clasic. Creaza o atmosfera calda, eleganta, asigura de obicei caldura intr-o camera sau mai multe. Poate fi amplasat intr-un colt al camerei, pe mijlocul unui perete sau chiar intre peretii unor camere pentru a profita de acesta in ambele incaperi.

Cum alegem focarul de şemineu potrivit?

Focarul pentru un semineu pe lemne se alege in functie de marimea camerei in care va fi amplasat sau de arhitectura casei si design-ul interior al camerei.

Un alt aspect important la care trebuie sa fiti atenti cand alegeti un focar pentru semineu este puterea. Alegeti unul dintre focare seminee in functie de suprafata care o doriti incalzita. Puterea calorica poate fi cuprinsa intre 2,5 – 21 kW, in functie de dimensiunea camerei.

Combustibilul preferat

In functie de preferinte puteti alege un focar care sa functioneze pe lemne sau pe gaz. Lemnul este mai convenabil ca pret, insa efortul depus de proprietarul unui astfel de semineu este mai mare. Semineul pe gaz este foarte practic, insa nu vei avea parte de placerea de sta in fata unui foc de lemne cu mirosul si atmosfera specifica. Semnineele electrice sunt mai costisitoare din punct de vedere al combustibilului folosit, insa sunt cea mai rapida si comoda varianta de a incalzi casa.