dec. 17, 2019
301 Views

Cum putem scapa de mucegai folosind solutii naturale?

Written by
Cum putem scapa de mucegai folosind solutii naturale?

Odata cu venirea anotimpului rece tot mai multa lume intampina problema cu mucegaiul. Fie ca vorbim despre locuinte, fie ca vorbim despre spatii de depozitare, mucegaiul este o problema pe care fiecare dintre noi o doreste rezolvata cat mai rapid si cat mai eficient. Pe piata de produse antimucegai poti gasi diferite variante. Cu toate acestea, daca preferi sa eviti solutiile chimice, poti apela cu incredere al cateva solutii naturale pentru a scapa de mucegai.

Ce este mucegaiul si care sunt cauzele aparitiei?

Mucegaiul inseamna diferite tipuri de ciuperci de foarte mici dimensiuni. Se raspandeste prin intermediul sporilor. Pentru aparitia mucegaiului in locuinte sau spatii inchise factorii favorizanti sunt reprezentati de umezeala, diferenta de temperatura dintre interior si exterior, formarea condensului, materialele folosite pentru izolarea peretilor, dar si eventualele infiltratii de apa. De asemenea, faptul ca o incapere nu este aerisita constant poate duce la aparitia mucegaiului.

Efectele negative ale mucegaiului

Pe langa aspectul vizual, mucegaiul are efecte negative asupra sanatatii noastre. In primul rand putem vorbi despre diferite tipuri de alergii care pot fi provocate sau activate de mucegaiul din locuinte.

Oboseala si durerile de cap sunt alte elemente negative care pot fi generate sau favorizate de sporii de mucegai. Exista si boli care sunt cauzate sau intretinute de mucegai. In cazul bolilor putem aminti in principal boli respiratorii, sinuzita alergica, astmul, afectiuni renale sau chiar probleme de vedere.

Solutii naturale antimucegai

Pe langa solutiile pe baza de produse chimice, trebuie sa stii ca exista si solutii naturale pentru a elimina mucegaiul. O prima solutie o reprezinta otetul. Fie ca dizolvi otetul in apa, fie ca pulverizezi otetul direct pe perete, acesta va indeparta foarte eficient mucegaiul. Si in plus otetul contribuie la prevenirea ulterioara a mucegaiului.

O alta solutie naturala o reprezinta extractul din samburi de citrice. Pentru acest lucru in 400 de ml de apa se dilueaza 20 de ml de extract de samburi de citrice. Iar apoi se aplica pe perete fara a fi nevoie de curatarea petei de mucegai.

O a treia optiune o reprezinta uleiul de arbore de ceai. Se amesteca doua lingurite de astfel de ulei cu 400 de ml de apa, iar dupa cca 15 minute se pulverizeaza pe suprafata afectata de mucegai. Bicarbonatul de sodiu este o alta solutie naturala impotriva mucegaiului. Fie ca este dizolvat in otet, fie in apa, acesta se pulverizeaza ulterior pe peretele afectat de mucegai.

Spread the love
Article Categories:
Casa si gradina
Testeaza produse gratuit

    Blog cu articole despre internet, social media, influencer, marketing, branding, design, business, content writing, tutoriale, stiri si review-uri produse.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *