Te-ai mutat recent la casa si vrei sa-ti amenajezi terasa, astfel incat sa dispui de o oaza de liniste, in care sa te bucuri de clipe de neuitat alaturi de cei dragi?

 

Documenteaza-te despre ce inseamna un acoperis terasa verde, iar astfel vei putea pune in aplicare o idee moderna, cu ajutorul careia sa contribui la imbunatatirea mediului inconjurator si, in acelasi timp, sa ai parte de un spatiu foarte frumos amenajat, dar si foarte bine protejat de intemperii, indiferent de vremea de afara!

 

Acoperis verde: ce trebuie sa stii despre aceasta solutie?

Cu siguranta ai vazut in filme acoperisurile pline de verdeata, pe care le-ai admirat si ai sperat ca intr-o buna zi sa poti avea si tu unul. Acum este posibil, mai ales daca dispui de o terasa, pe care vrei sa o acoperi intr-un mod inedit. Astfel de acoperisuri pot fi acoperite partial sau total cu vegetatie, insa trebuie sa stii si faptul ca vegetatia se aplica intotdeauna numai peste o membrana impermeabila, care sa-ti protejeze acoperisul. In functie de preferintele pe care le ai, poti cere echipei cu care colaborezi sa-ti faca si straturi suplimentare, care sa formeze o bariera de radacini, dar si sistteme de irigare si drenaj.

Foloseste apa de ploaie, in loc s-o irosesti!

Dupa ce-ti instalezi acoperisul verde, poti beneficia de apa de ploaie, in loc s-o irosesti. De exemplu, trebuie sa ai in vedere faptul ca acoperisurile moderne au capacitatea de a absorbi chiar si pana la 80% din apa de ploaie, reducand astfel sansele de inundatie, dar si sansele ca apa sa ti se infiltreze in casa.

O durata de viata prelungita a acoperisului

Un alt motiv pentru care este indicat sa optezi pentru acoperisurile verzi este acela ca ele te ajuta sa-ti extinzi durata de viata a acoperisurilor. In functie de materialele din care sunt realizate, acestea iti permit sa te bucuri de o oaza de natura chiar si de pana la 2 sau 3 ori mai mult timp, decat daca ai alege acoperisuri clasice, din tabla.

Nivelul de zgomot de afara, redus considerabil

Printre aspectele de care mai trebuie sa tii cont in privinta acoperisurilor verzi se numara si faptul ca acestea te ajuta sa reduci din zgomotul de afara. Cum? Plantele verzi de pe acoperis formeaza o bariera, reducand astfel zgomotul exterior chiar si cu pana la 8 decibeli. Asta inseamna ca vei putea sta in casa linistit, fara sa-ti mai faci griji in privinta sunetelor de afara. In definitiv, te-ai mutat la casa pentru a avea un trai mult mai placut!

Intretinerea acoperisului, o activitate relaxanta

Ce poate fi mai placut ca dupa o zi plina la birou, sa ajungi acasa si sa te ocupi singur de intretinerea acoperisului verde? Nu ai nevoie de foarte multe cunostinte in acest sens: este suficient sa stii ce tipuri de plante ai pe acoperis si sa dispui de cateva ustensile potrivite. Nici nu vei simti cum trece timpul, iar la final vei fi mandru de rezultatele tale!

Nu uita ca pentru a avea o terasa de calitate, este important sa alegi si cea mai buna varianta dintre tipurile de hidroizolatii Milucon pe care le ai la dispozitie. Astfel iti vei proteja terasa de intemperii, dar si de microorganismele care ar putea sa-ti afecteze spatiul!

Milucon.ro iti pune la dispozitie o multitudine de solutii interesante, cu ajutorul carora sa iti protejezi terasa si sa ai parte de un loc intim, in care sa te relaxezi. Cere si sfaturile unor specialisti, inainte de inceperea unei lucrari!

 

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: 0766 419 049