blogging

Iata ca dupa mai mult de 10 ani de blogosfera romaneasca, inca mai intalnesc persoane care considera ca blogul este un moft sau mai rau de atat, ca este locul unde poti vorbi sub protectia anonimatului despre frustarile de zi cu zi.

Un blog este mai mult de atat, este locul unde iti poti prezenta ideile sau promova afacerea folosind adevarata ta identitate, in plus in timp poti deveni infuencer, adica o autoritate online. Blogul este potrivit si pentru companii, fiind unul din cele mai bune mijloace de comunicare cu clientii sai.

Ce inseamna sa fii blogger?
A fi blogger inseamna sa scrii online ( pe blog ) despre ideile tale si gandurile tale, despre experientele pe care le-ai avut sau le vei avea, despre aventurile prin care ai trecut, activitati, proiecte viitoare, pareri personale, lucruri pe care vrei sa le impartasesti cu altii. Blogging-ul este o activitate pe care la inceput o poti desfasura in paralel cu slujba, insa in timp daca te tii de treaba se poate transforma in principala ta sursa de venit.

Vrei sa fii devii blogger?
Perfect, asta este foarte simplu, oricand iti poti lua un domeniu, gazduire si te poti apuca de treaba, intrebarea este alta, ce fel de blog? Ce stii sa faci? Ce pasiuni ai? Care e domeniul in care ai experienta dovedita?

Raspunde la intrebarile asta si poti alege mai usor tipul blogului. Alege sa scrii despre si cu pasiune, descopera-te, gandeste-te publicul tau tinta si cum te poti diferentia de concurenta.

Ce castiguri poate avea un blogger?
Ne place sau nu, traim in secolul in care depindem de social media iar blogul este o platforma care se integreaza perfect in aceasta categorie. Orice companie are nevoie de serviciile de writing ale unui blogger pentru a-si promova serviciile. Concret nu pot estima ce castiguri poti avea, ideea este ca sunt multi bloggeri care traiesc din asta.

Asa cum spuneam daca te tii de treaba in timp poti deveni o autoritate online, adica poti sa ai un cuvant de spus iar articolele publicate de tine vor deveni o recomandare pentru cititorii si vizitatorii pe care ii ai. Aici tin sa fac o paranteza, daca te gandesti deja sa-ti faci un blog numai pentru asta mai bine renunta rapid la idee pentru ca nu va functiona, a fi blogger inseamna sa fii pasionat de scris si oricum ai pune problema rezultatele vor veni in timp, cel mai probabil in ani.

Nu te descuraja, sa ai un blog relevant si citit de multa lume necesita multa munca si mai ales mult timp, insa rezultatele nu vor intarzia sa apara.