de ce sa ai site pe wordpress

Daca nu ai inca un website si vrei sa-ti realizezi unul dar nu esti hotarat ce platforma sa-ti alegi iti voi da cateva motive sa alegi wordpress. WordPress a debutat in 2003 lansat de Mike Little si Matt Mullenweg, este construit pe PHP si MySQL iar la nivel international wordpress propulseaza peste 32% din tot ce inseamna site web sau blog, o platforma usor de folosit cu milioane de utilizatori si in continua dezvoltare.

Pentru a incepe ai nevoie doar de un domeniu si gazduire web iar instalarea este gata in mai putin de 5 minute.

Daca in trecut wordpress era cunoscuta ca o platforma vulnerabila la atacurile hackerilor, astazi putem spune ca acest lucru s-a schimbat si atacurile nu mai sunt posibile, mai ales daca platforma, tema si modulele sunt actualizate.

Ar trebui sa alegi wordpress pentru ca:

1. Ai actualizari constante, suport gratuit,
2. Se lucreaza mereu pentru a aduce functii noi pentru a imbunatatii experienta utilizatorilor.
3. Este cea mai populara platforma de pe planeta disponibila in 76 de limbi.
4. Interfata usor de utilizat, poti crea pagini sau publica articole cu usurinta fara sa ai cunostinte de programare.

Incepand cu WordPress 5 avem un nou editor Gutenberg care permite folosirea blocurilor prin drag-and-drop, la fel ca Wix sau Weebly. De acum va fi mult mai usor sa adaugi continut, blocuri de text, imagini, galerie, audio si multe altele.

Platforma WordPress permite optimizarea fiecarei pagini sau postari in parte astfel incat sa poata obtine rapid o pozitionare buna in rezultatele motoarelor de cautare.

WordPress este una dintre cele mai populare platforme CMS (Content Management System) din lume, este o platforma gratuita, poti beneficia de zeci de teme si mudule gratuite, gasesti gratuit tot ce ai nevoie pentru ca site-ul sau blogul tau sa fie perfect functional. In functie de necesitati poti apela la teme sau module profesionale cu plata.