Aparatul de vidat alimente este foarte util in orice casa si reprezinta solutia perfecta prin care putem depozita si mentine proaspete alimente pe o perioada mai lunga de timp.
Sunt multe alimente care daca sunt cumparate in cantitati mai mari au un pret mai bun sau sunt unele care doar asa se vand, insa multe din ele sunt perisabile si nu le putem pastra foarte mult timp in frigider. Cu ajutorul aparat de vidat bun putem face asta, aparatul ambaleaza alimentele intr-un material impermeabil eliminand aerul din interior cu ajutorul unei pompe de vid.
Poti pastra alimentele proaspete mai multe timp, depozitarea in frigider se face mai usor datorita ambalajelor compacte, nu se vor mai imprastia mirosurile, nu mai este posibila inmultirea microorganismelor cum ar fi bacteriile sau mucegaiul. Tinand cont de cat de util este un astfel de aparat, de faptul ca produsele nu se mai strica la fel de repede deci economisiti bani si de pretul cuprins inre 150 si 400 lei as zice ca nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie.
Cum functioneaza?
Procesul de vidare al alimentelor are loc in doua etape, in prima se elimina aerul din interiorul pungii de vidare iar in cea dea doua etapa se sigileaza punga la cald. Prin vidare se elimina aerul din jurul alimentelor, fructelor sau legumelor, astel se incetineste procesul de oxidare, se stopeaza procesul prin care se formeaza bacteriile nocive de pe suprafata si din interiorul alimentelor.
Informeaza-te totusi inainte de a folosi aparatul, nu toate alimentele poti fi vidate, de exemplu ciupercile si branzeturile moi de exemplu nu pot fi vidate pentru ca acest proces va accelera aparitia mucegaiului, legumele crucifere broccoli, varza, conopida, hrean, etc.
Atunci cand cumperi cel mai bun aparat de vidat trebuie sa fii atent la cateva detalii si functii cum ar fi:
– functie de vidare si sigilare automata prin care aparatul face singur totul, are nevoie doar de pungi speciale sau rola de plastic si de alimentele ce urmeaza sa fie ambalate in vid;
– functie de sigilare daca aparatul foloseste role pentru ambalare;
– functie de aspirare a aerului, aparatul se va opri singur atunci când tot aerul a fost aspirat din punga, alimetul este sigilat perfect;
– functie de vidare umeda sau uscata ce permite vidarea mai multor tipuri de alimente.
Unele modele sunt prevazute si cu furtun de vidare cu care poti scoate aerul din caserole sau din sticlele de vin deja deschise, sunt necesare caserole speciale cu capac compatibil cu furtunul de vidare.
Aparatul de vidat este cu siguranta indispensabil in bucatarie, sper ca v-am oferit toate informatiile necesare pentru a cumpara cel mai bun aparat de vidat de pe piata cu care sa poti preveni risipa de alimente, economisesti spatiu, bani si pastrezi ingredientele proaspete pentru mult mai mult timp.